Kvinne møter mann i bokseringen

Likestillingen har for alvor nådd den profesjonelle bokseringen, og lørdag er det klart for historiens første møte mellom en mann og en kvinne. Det skjer i Seattle når Margaret McGregor fra USA møter canadiske Loi Chow.

36 år gamle McGregor er den største av dem. Hun veier 59 kg og er 1,65 meter på strømpelesten. Canadieren er en kilo lettere, mens 7,5 centimeter kortere, men det bekymrer ikke Chow.

- Denne kampen kommer til å være over med en gang jeg får inn en treffer. Den kommer ikke til å vare ett minutt engang, sier Chow, som har bokset to profesjonelle kamper i sin karriere. Begge er tapt.

Også Margaret McGregor snakker om å vinne på knockout. Hun kommer opprinnelig fra kickboksingen, der hun har åtte seirer og en uavgjort på ni kamper. Hun prøvde seg som proffbokser for ett år siden og har tre seirer det siste halve året. Men uansett utfall er det klart at begge bokserne får 1500 dollar (vel 10.000 kroner) for bryderiet.

McGregor begynte med kampsport etter at hun fikk juling av kjæresten sin for noen år siden. Det førte til at hun klarte svart belte i karate, og for å få ytterligere utfortdringer kastet hun seg på kickboksing og nå altså tradisjonell proffboksing.

(NTB-AFP)