Kvinne påkjørt og drept av Tour-motorsykkel

Krysset veien under sykkeletappe.

TRAGEDIE: Kvinnen skal ha omkommet kort etter sammenstøtet med politimannen på motorsykkel. Foto: SCANPIX
TRAGEDIE: Kvinnen skal ha omkommet kort etter sammenstøtet med politimannen på motorsykkel. Foto: SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): En kvinne i sekstiårene omkom etter et sammenstøt med en motorsykkel som fulgte rytterne under dagens Tour-etappe, melder Reuters.

- Vi kan bekrefte an en person er død. Omstendighetene er ennå litt uklare. Kvinnen krysset veien, og ble truffet av en tjenestemann på motorsykkel. Deretter skled motorsykkelen og traff ytterligere to tilskuere, sier en talsmann for fransk politi.

Ifølge franske medier omkom kvinnen av skadene hun ble påført. De to andre involverte, en 37 år gammel kvinne og en mann i 60-årene, ble også skadet i ulykken. En av dem skal ha holdt et spedbarn i armene, men barnet skal ikke ha blitt alvorlig skadd.

Hendelsen inntraff etter knappe 40 kilometer av etappen mellom Colmar og Besancon.

Ulykken er den mest alvorlige som er skjedd i Tour de France siden 2002, da et barn ble truffet av en privatbil og som døde som følge av det.

I går ble to Tour de France-ryttere truffet av prosjektiler fra et luftvåpen under den trettende etappen. Fransk politi melder i dag at det trolig er smågutter som står bak skytingen, som etterlot Oscar Freire og Julian Dean lettere skadd.