Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvinne vant 217km-ørkenløp

Pam Reed (42) løp fra alle mennene i 51 varmegrader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den middelaldrende moren ble årets vinner av Badwater Ultramarathon. Hun brukte 28 timer, 26 minutter og 52 sekunder på de 217 kilometerne. Nesten en halvtime seinere løp Dean Karnazes (40) over mållinja som beste mann i det tradisjonsrike - og knallharde - løpet.

Hvert år starter 70-80 spesialplukkede løpere på det laveste punktet på den vestlige halvkule - Badwater i Death Valley. Fra 85 meter under havet går ferden halvveis opp til toppen av Mount Whitney på 2548 høydemeter. Under årets løp nådde temperaturen 51 grader på det varmeste.

- Nært helvete

- Gud var veldig god med oss i dag. Det var ikke så mye sol som vanlig, sier Pam Reed til nyhetsbyrået AP.

Kvinnen fra Arizona vant den høythengende tittelen i fjor også. I likhet med de andre løperne gjennomfører hun styrkeprøven for å overvinne den ekstreme utfordringen som det harde klimaet utgjør. Distansen tilsvarer nesten fem maratoner - eller avstanden fra Oslo til Risør.

- Det er så nært helvete som jeg noensinne ønsker å komme, sier andremann Karnazes fra San Francisco.

- Etter 17-18 timer vil du bare sove. Du får hallusinasjoner som varierer fra milde syn til tydelige bilder. I fjor så jeg en dinosaur ved 174 kilometer, sier Greg Minter.

Sjekk nettstedet

Pam Reeds følgeteam sprayet henne med vann hver halve kilometer. Hun fikk kun i seg flytende næring, og stanset aldri for å spise eller hvile.

Badwater Ultramarathon er arrangert årlig siden 1987. Ideen kom i 1977 da Al Arnold ble den første til å tilbakelegge den 234 kilometer lange distansen fra Badwater til toppen av Mount Whitney på 4348 meter - det høyeste punktet i USA utenfor Alaska.

Løpet startet tirsdag, og de siste løperne må komme i mål i løpet av torsdag. Fristen er 60 timer.