UTESTENGT: Steven Lopez. Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell
UTESTENGT: Steven Lopez. Foto: AP Photo/Rebecca BlackwellVis mer

Steven Lopez utestengt på livstid

Kvinne varslet om overgrep. Nå er OL-mesteren utestengt på livstid

Steven Lopez (39) nektet å forklare seg i saken, men varsler at det kommer en anke.

Året er 2004, stedet er Aten. Steven Lopez står for en bragd få andre har gjort: Han har vunnet OL-gull i taekwondo, og fulgte opp gullet fra mesterskapet fire år tidligere.

Nå er hverdagen snudd på hodet. Lopez, som har blitt 39 år gammel, er utestengt fra idretten på livstid. Grunnen er at SafeSport, en organisasjon under Det amerikanske idrettsforbundet, har funnet nok bevis mot ham i en overgrepssak. Det skriver flere amerikanske medier, blant annet Sports Illustrated.

Lopez skal ifølge SafeSport ha forgrepet seg på ei jente som på tidspunktet var 14 år gammel. Lopez er åtte år eldre enn henne.

- Jeg er så glad for at jeg endelig blir hørt og at jeg blir tatt seriøst. Jeg er glad de tror på meg, etter alle disse årene der jeg har prøvd å fortelle at han ikke er den alle tror han er, sier kvinnen til USA Today.

Ifølge avisa har Lopez nektet å forklare seg i saken, men advokaten varsler at det vil komme en anke.

- Utestengelsen er gjort uten noen høring eller noen gjennomgang fra en nøytral part. Når det blir gjort, forventer vi at Steven Lopez vil bli frikjent. For disse påstandene er løgn, sier avdokaten i en uttalelse.

USA Today skriver at SafeSport ikke har sett noen grunn til å tvile på kvinnens forklaring. Familien hennes og Lopez-familien, velkjente i taekwondo-miljøet, skal ha hatt et nært forhold, og SafeSport har vektlagt at det heller ikke gjør det enkelt for kvinnen å ta saken videre.

De to skal ha kjent hverandre siden kvinnen var ti år gammel. Ifølge henne skal Lopez ha gitt henne ekstra oppmerksomhet, holdt henne i hendene og bedt henne om å sitte på fanget hans. Hun hevder at da hun var 14 år gammel, ba Lopez henne om å ta av seg klærne og tok henne på brystene. Han skal også ha bedt henne om å utføre oralsex.

Lopez er taekwondoens største stjerne og idrettens mestvinnende. Han har deltatt i OL hele fem ganger, og har som nevnt to gull og én bronse. I tillegg har han blitt verdensmester hele fem ganger.

Det er ikke første gang 39-åringen har fått slike anklager mot seg. Ifølge USA Today har to andre kvinner rettet sterke beskyldninger mot ham, som gjelder både fysiske og seksuelle overgrep.