Kvinne-VM skal spilles på kunstgress: - Det er som å spille på betong

Stjernespillere varsler søksmål.

RASER:  Tysklands førstekeeper Nadine Angerer raser mot at neste års verdensmesterskap skal spilles på kunstgress. Hun og en rekke andre profilerte spillere er i gang med et søksmål mot Fifa. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
RASER: Tysklands førstekeeper Nadine Angerer raser mot at neste års verdensmesterskap skal spilles på kunstgress. Hun og en rekke andre profilerte spillere er i gang med et søksmål mot Fifa. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neste års VM i fotball for kvinner spilles i Canada. Finalen finner sted i Vancouver 5. juli.

Turneringen skal etter planen spilles på seks arenaer, alle med kunstgress. Det får flere av fotballstjernene til å rase, så mye at de truer FIFA med søksmål.

Ifølge Sports Illustrated har blant annet amerikanske Abby Wambach, Alex Morgan og Heather O'Reillys representanter sendt et brev til FIFA og de som organiserer mesterskapet, der de truer med søksmål. Ifølge Sports Illustrated har både FIFA og Canada 2015 mottatt brevet, men ennå ikke svart.

De amerikanske stjernene ser nemlig på dette som kjønnsdiskriminering. Ingen verdensmesterskap for menn har blitt spilt på kunstgress, og det skal heller ikke gjøres i 2018 og 2022.

Betong Disse tre spillerne er ikke de eneste som har uttrykt sin misnøye med FIFA.

Den tyske keeperstjerna Nadine Angerer hevder hun vil gjøre det hun kan for å få mesterskapet spilt på naturgress.

- Fra et målvakt-perspektiv, så lander vi så godt som på betongen. Vi lander på bakken hele tiden, og det er skikkelig ille. Jeg spilte en kamp i Vancouver (treningskamp, Tyskland - Canada  journ.anm.), og det er flaut. Seriøst, det er betong. Jeg skjønner ikke hvorfor kvinner må spille et VM på kunstgress. Hvorfor bare kvinner og ikke menn?, raser Angerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer