- Kvinnefiendtlig

De internasjonale reglene i sandvolleyball er kjønnsdiskriminerende, mener forskere. Jentene må spille i små bikinier, mens gutta får ha vide shortser og T-skjorter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når våre OL-håp Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes går ut på sandvolleyballbanen, må de ha på seg bikinitruser som er maks sju centimeter høye i livet, ifølge reglene til Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB). Gutta, derimot, får spille i luftige shortser og store trøyer.

Norske idrettsforskere reagerer.

-  Det er diskriminerende at det skal være så enorm forskjell på antrekket for kvinner og menn. Det er idrettsprestasjonene som bør være i fokus, ikke kropp og utseende, sier professor i idrettssosiologi, Kari Fasting til Dagbladet.

Gubbevelde

-  Regelen er laget av gamle gubber i det internasjonale forbundet. Bikinipåbudet er til for å gjøre sporten attraktiv for publikum, TV-stasjoner og sponsorer, ikke utøverne. Det er et utslag av kommersialiseringen av idretten, sier professor i idrettshistorie, Matti Goksøyr.

-  Både toppidretten, media og sponsorene styres av menn i 50-åra. Det forsterker fokuset på kropp i kvinneidretten, sier doktor i idrettssosiologi og idrettshistorie, Gerd von der Lippe. Hun er redd bikiniregelen kan skremme unge jenter bort fra idretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer