REAGERER:  Den italienske landslagsspilleren Patrizia Panico er blant dem som reagerer på kommentaren til Belloli. Nå er kvinnenes cupfinale i Italia avlyst på grunn av kommentaren. Foto Björn Lindgren / SCANPIX
REAGERER: Den italienske landslagsspilleren Patrizia Panico er blant dem som reagerer på kommentaren til Belloli. Nå er kvinnenes cupfinale i Italia avlyst på grunn av kommentaren. Foto Björn Lindgren / SCANPIXVis mer

Kvinnefinalen avlyst etter sexistisk kommentar: - Vi kan ikke alltid prate om å gi penger til en gjeng med lesber

Krever avgang.

(Dagbladet): Kvinnenes cupfinale i Italia skulle etter planen blitt spilt kommende lørdag. Kampen er nå avlyst, etter at en italiensk fotballeder har kommet med en støtende, skriver The Telegraph.

Felice Belloli, styreformannen for nasjonens amatørfotballforening, skal ha kommet med kommentaren da den finansielle støtten til damefotballen i landet ble diskutert.

- Nok får være nok. Vi kan ikke alltid prate om å gi penger til en gjeng med lesber, skal Belloli ha sagt.

Før helgen nektet han for å ha kommet med kommentaren ifølge La Gazetta.

Det italienske fotballforbundet startet en etterforskning etter at møtereferatet til Lega Nazionale Delettanti, fortalte om Bellolis kommentar.

I dag bekreftet spillerforeningen for den kvinnelige ligaen, at cupfinalen mellom Brescia og Tavagnacco er avlyst, grunnet kommentaren.

Luisa Rizzitelli, lederen for Italia kvinnelig utøvere, krever nå at Belloli trekker seg fra sin stilling.

Den italienske landslagsspilleren Patrizia Panico, beskriver kommentaren som sexistisk, mannsjåvinistisk og uvitende.