VERDENS BESTE? Her blir Trine Rønning (f.v.), Guro Knutsen Mienna og Emilie Haavi statister i duell med Marta i VM. Foto: Erlend Aas / Scanpix
VERDENS BESTE? Her blir Trine Rønning (f.v.), Guro Knutsen Mienna og Emilie Haavi statister i duell med Marta i VM. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Kvinnefotballens svar på Messi

Marta imponerer Semb.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er imponert over Marta, som herjet med Norge i søndagens VM-kamp.

- Hun er kvinnefotballens svar på Messi, mener han.

- Det var Marta som var forskjellen. Hadde hun spilt for Norge, tror jeg resultatet ville blitt omvendt, sier han om kampen Brasil vant 3-0.

- Jeg synes det burde vært frispark ved det første målet, og det ble veldig avgjørende. Mot de beste lagene er nok Norge avhengig av å score først. Vi er best når vi kan ligge bak og tette igjen.

Semb registrerer at Norge har problemer med spillere som har stor fart.

- Det er litt dårlig fart bak, og Norge fikk også problemer med Anonma i den første kampen. Australia har også en veldig rask spiller i Lisa Di Vanna, sier han.

Det bekymrer ham ikke at Norge må vinne i siste kamp, mens Australia greier seg med uavgjort.

- Tapet mot Brasil endret ikke så mye på forutsetningene. Vi har hele tiden regnet med at vi trolig måtte slå Australia i siste kamp, og det kan være en OK inngang. Vi må køle på, og jeg tror jentene liker det. Da blir de mer offensive i hodet, sier han.

Semb har sett Norges to første VM-kamper i Tyskland og skal følge den tredje også.

(NTB)