Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvinnehopperne tapte i retten

Får ikke bli med i OL.

SKJER IKKE I OL:  Anette Sagen i aksjon under NM for kvinner. Men hun får ikke delta i OL. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
SKJER IKKE I OL: Anette Sagen i aksjon under NM for kvinner. Men hun får ikke delta i OL. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

|||Ankeretten i den canadiske provinsen British Columbia har avslått de kvinnelige skihopperne som ville hoppe i OL neste år.

Hopperne, med blant annet Anette Sagen på laget, har gått rettens vei for å få tillatelse til å hoppe i Vancouver. De mente det brøt med canadisk likestillingslov at kvinnene er ekskludert fra OL-hopping.

Kvinnene har arrangøren av OL enten inkludere dem, eller avlyse herrehoppingen. Men nå har ankeretten i British Columbia avslått anken deres.

Det er ventet at saken blir anket nok en gang, og tatt hele veien til høyesterett. En slik prosess kan ta lang tid. Det er bare tre måneder til lekene skal starte.

VANOC, arrangøren av OL, var fornøyd med avgjørelsen fra ankeretten.

- Med 91 dager til OL starter, må vi fortsette å konsentrere oss om å forberede programmet, som er lagt opp av IOK. Det inkluderer skihopp for menn, sier John Furlung, arrangørkomiteens leder.

Han har sympati med de kvinnelige skihopperne, men understreker at en slik endring må gjøres fra IOK.

- Vi fortsetter å støtte disse fantastiske unge kvinnene og det å ha hopp for kvinner i framtidige vinterleker, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media