Kvinnekombinert inn på VM-programmet

Kombinert for kvinner blir senest VM-øvelse i Oberstdorf i 2021. Det samme blir lagkonkurranse i hopp for kvinner.

KONGRESS: Norges delegasjon under FIS-kongressen. Fra venstre: Skipresident Erik Røste, visepresident Eva Tine Riis-Johannessen og assisterende generalsekretær Ingvild Bretten Berg. Foto: Claes-Tommy Herland / NTB scanpix
KONGRESS: Norges delegasjon under FIS-kongressen. Fra venstre: Skipresident Erik Røste, visepresident Eva Tine Riis-Johannessen og assisterende generalsekretær Ingvild Bretten Berg. Foto: Claes-Tommy Herland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

- Det er på tide at hopp får flere VM-øvelser for kvinner, og vi er glade for at kvinnene slipper til i kombinert. Framover skal det bli like muligheter for alle utøverne, uavhengig av kjønn. Med dagens gode signaler fra FIS-kongressen ser vi svært positivt på dette, sier skipresident Erik Røste.

Det er en liten mulighet for at begge de to nye øvelsene kommer inn på VM-programmet allerede under neste års VM i Seefeld, men dette er opp til arrangøren å endelig bestemme.

Individuelt hopprenn for kvinner kom på VM-programmet for første gang i 2009. Amerikanske Lindsey Van tok gullet, mens Anette Sagen ble nummer tre.

FIS-kongressen vedtok også fredag et forslag fra skiforbundene i Norge, USA og Canada vedrørende større grad av kjønnsbalanse i styrende organer i internasjonal skiidrett.

Forslaget handlet blant annet om representasjon på fremtidige FIS-kongresser samt kjønnsbalanse i komiteer/utvalg og blant utøverrepresentantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer