SCORET: Isabell Herlovsen scoret Norges andre mål i VM-kvalifiseringskampen mot Portugal i dag. Norge imponerte ikke i kampen, og sløste med sjansene.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SCORET: Isabell Herlovsen scoret Norges andre mål i VM-kvalifiseringskampen mot Portugal i dag. Norge imponerte ikke i kampen, og sløste med sjansene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Kvinnelandslaget imponerte ikke, men slo Portugal i VM-kvaliken

Sløste med sjansene.

Norge sløste med sjansene, men Elise Thorsnes og Isabell Herlovsen ga Norge 2-0-seier over Portugal i onsdagens VM-kvalifiseringskamp i fotball.

Dermed tok Norges kvinnelandslag et nytt langt steg mot sluttspillet i Canada neste år, men laget imponerte ikke på en kjølig og regnvåt kveld i Tønsberg.

Portugal tettet igjen bakover og hadde en god keeper i Neide Simões. Likevel var det bekymringsverdig at spenningen levde helt til innbytter Herlovsen scoret i nest siste minutt.

- Dette var en kamp vi gruet oss for, og det var skumle tendenser, sa landslagssjef Even Pellerud til NRK.

- Når man ikke setter de tre-fire første sjansene så blir det trøbbel, og det ble det. Det var en del slurv i laget i dag, sa han.

Seks strake Trøbbel til tross, den sjette strake seieren gjør at kursen mot sluttspillet fortsatt er stø. Med oppskriftsmessige seirer mot Hellas (hjemme), Portugal (borte) og Albania (borte) vil VM-billetten være klar før nærmeste rival Nederland kommer på besøk i den siste kampen i september.

- Det er mange tøffe kamper igjen, og den mot Portugal borte blir lei, sa Pellerud.

Norge dominerte som ventet kampen mot Portugiserne, som har tapt 0-7 hjemme for Nederland og 1-4 borte mot Belgia. Den ventede målfesten uteble, både på grunn av godt portugisisk keeperspill og uskarpe norske avslutninger.

Portugiserne holdt nullen til pause, men de måtte kapitulere før det var spilt to minutter i annen omgang. Maren Mjeldes innlegg ble satt i mål av Thorsnes.

Punktert Norge slet med å punktere kampen, og faren for et portugisisk kontringsmål hang over laget helt til sluttminuttene.

Det siste kvarteret ble Thorsnes erstattet av Herlovsen, og rett før slutt fastsatte hun resultatet etter ett av Caroline Graham Hansens mange raid på kanten. Herlovsen tok ballen rundt keeper og beinet den i tomt mål.

Norge måtte greie seg uten landslagskaptein Ingvild Stensland, som har pådratt seg brudd i en tå. Ellers kunne Pellerud mønstre sitt beste lag.

Kampene mot gruppens to svakeste lag Hellas og Albania skal ikke by på problemer for Norge, og dermed blir returkampen mot portugiserne 18. juni nøkkelen til å hindre at hjemmekampen mot Nederland 17. september blir en skjebnekamp.

(NTB)