Kvinnelandslaget tapte mot Franrike

Nesten hele EM-troppen fikk spilletid.

 TAP:  Even Pellerud fikk se sitt lag tape oppkjøringskampen mot Frankrike 1-0. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAP: Even Pellerud fikk se sitt lag tape oppkjøringskampen mot Frankrike 1-0. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Norge holdt Frankrike lenge, men måtte til slutt gi tapt i landskampen lørdag. Det endte til slutt med et 0-1-tap.

De franske jentene åpnet kampen best mot det som så ut til å være et tamt Norge. Likevel klarte ikke Frankrike å skape målsjanser til tross for dominansen. At stillingen fortsatt var 0-0 gjorde at de norske jentene gradvis kom bedre med. Til tross for at det jevnet seg ut, var det vertene som skapte de største sjansene. Ingrid Hjelmseth gjorde det hun kunne og holdt nullen.

- Det var en kamp mellom to gode lag, som spiller mye god fotball. Likevel skapes det ikke så altfor mye sjanser, sa landslagstrener Even Pellerud til NTB.

Over i annen omgang fortsatte stillingskrigen mellom de to lagene. Begge lag kom til muligheter, men den siste, avgjørende prestasjonen uteble.

Etter 60 minutter byttet Norge halve laget. Det førte trolig til noe uro i laget, og Frankrike brukte bare tre minutter på å score kampens første mål. Gaëtane Thiney var målscorer.

- Jeg føler at det er vi som styrer i annen omgang. Da er det vi som har kontrollen, sa Pellerud.

Norge byttet ennå flere spillere utover i kampen, men presset på for scoring. Det ville seg likevel ikke og resultatet ble til slutt 0-1. Pellerud mener det absolutt ikke er nødvendig å bekymre seg for noe inn mot EM.

- Det viktigste var å teste ut kombinasjonen av spillere og ulike måter å spille på. Det er viktig at vi får prøvd ut slike ting før alvoret starter, sa Pellerud

(NTB)