FERDIG:  Johanna Garå er ferdig med å dekke fotball foran skjermen. Hun gir seg på grunn av hets. Foto: NTB Scanpix / Twitter.com/JohannaGalå
FERDIG: Johanna Garå er ferdig med å dekke fotball foran skjermen. Hun gir seg på grunn av hets. Foto: NTB Scanpix / Twitter.com/JohannaGalåVis mer

Kvinnelig fotballekspert gir seg i protest etter hets

- Jeg blir nedfor.

(Dagbladet): Johanna Garå har dekket La Liga foran TV-skjermen for svenske TV4 siden 2011. Før det jobbet hun både for svenske, spanske og engelske aviser.

Men i dag slapp hun nyheten om at hun gir seg etter kontrakten går ut i sommer. 

På grunn av netthets.

Kalt verdiløs Garå har jobbet med TV-sendingene, og forteller om dråpen som fikk det til å renne over i et intervju med Resumé.

Hun hadde nettopp sett Barcelona tape en kamp -  da hun leste seg opp på Twitter for å være forberedt på å svare på spørsmål i sendingen.

Der florerte det med kraftige hatmeldinger og beskjed om at hun var verdiløs.

- Der står jeg i direktesending og skal håndtere at en person synes jeg er helt verdiløs. Jeg ble nedfor, men latet som ingenting, sier Garå til den svnske nettavisen.

Fikk nok Det hadde skjedd tidligere, men etter den episoden orker hun ikke å ha Twitter på under direktesendinger på lang tid.

Hun orket ikke de negative kommentarene. Heller ikke når hun var fornøyd med sendingene, taklet hun å lese tilbakemeldingene fra leserne i frykt for å bli plaget av det negative:

- Dessverre får jeg ikke med meg de som mener at jeg gjør en god jobb, for det negative påvirker meg for mye. Jeg lurer på hvem det er som sitter hjemme og er så bitre. Det eneste de ønsker å oppnå, er å gjøre at andre føler seg dårlig, sier hun åpenhjertig til Resumé.

Og nå har hun bestemt seg for å trekke seg fra jobben foran kameraet.

- Jeg har aldri vært interessert i offentlighetens søkelys, og er ikke forberedt på å betale offentlighetens pris.  Jeg liker å fortelle historier, og jeg liker spansk fotball. Det er seks år siden jeg begynte å jobbe foran TV-skjermen, og på den tida har sosiale medier eksplodert i bruk. Det har vært ekstremt og veldig ukontrollert, sier Garå.