Kvinnelig jockey omkom etter fall i Australia

25 000 var vitne til ulykken.

DØDSULYKKE: 26 år gamle Simone Montgomerie omkom under et galoppritt i Australia. Foto: CatchLight / SCANPIX
DØDSULYKKE: 26 år gamle Simone Montgomerie omkom under et galoppritt i Australia. Foto: CatchLight / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Det var kun 100 meter fra mål at ulykken skjedde under Darwin Cup i Australia. 26 år gamle Simone Montgomerie falt av hesten Riahgrand.

Selv om medisinsk personale var på stedet sto livet hennes ikke til å redde.

Jockeyen ble erklært død kort tid etter at hun ankom sykehuset.

- Ingen annen hest involvert Montgomerie var fra en velkjent rytter-familie i Australia, og var regjerende mester på Fannie Bay-banen hvor ulykken skjedde.

Hele 25 000 var til stede under løpet. Ifølge øyenvitner var det ingen andre hester involvert i ulykken, og det er selve fallet som skal ha vært dødsårsaken. Det skriver den britiske avisen The Telegraph.

- Ingen annen hest var involvert, og det virket heller ikke som om hesten snublet. Det kunne nesten virke som om salen løsnet, er en av øyevitneskildringene.

Full etterforskning Etter ulykken ble resten av løpene umiddelbart avlyst. Styreformann i Darwin Turf Club, Brett Dixon, sa etter ulykken at de vil komme til bunns i hva som skjedde.

- Det vil bli en full etterforskning, og arbeidet har allerede startet. Hun var som familie, og vi er alle knust etter det som har skjedd, sa han.

Adam Giles, som er minister for Northern Territory hvor ulykken fant sted, omtaler Montgomerie i varme ordelag.

- Hun var en mester-jockey på toppen av sin karriere, og en pioner for kvinnelige ryttere. Dette er en trist dag for australsk hestesport, sa han.