Kvinnen som tok sjokkbildet beskyldes for «omvendt rasisme»

Nå raser det en dansk samfunnsdebatt.

HÅNET: Brøndby-supportere kastet blant annet ølbokser mot den kvinnelige flaskesamleren, slik at vannet sprutet opp på henne. Foto: Ayse Dudu Tepe
HÅNET: Brøndby-supportere kastet blant annet ølbokser mot den kvinnelige flaskesamleren, slik at vannet sprutet opp på henne. Foto: Ayse Dudu Tepe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildet som viser en kvinne av utenlandsk opprinnelse bli behandlet som en tivoliattraksjon på torget i København i går, vekker enorm oppsikt. Det var radiojournalisten Ayse Dudu Tepe som tok bildet i forkant av fotballkampen mellom F.C København og Brøndby. Etterpå la hun det ut på sosiale medier.

Nå raser det en høylytt debatt etter Brøndby-supporternes skamfulle opptreden. På spørsmål om hvilke tilbakemeldinger Tepe har fått, svarer journalisten følgende:

- Du kan heller spørre hvilke reaksjoner jeg ikke har fått. Alle aspekter ved dette bildet blir diskutert. Det dreier seg om alt fra velferdsstaten til rasisme, innvandring og dopingproblemer. Det har kommet sinnssykt mange reaksjoner, sier Tepe til Dagbladet.

- Et samfunnsproblem På telefon fra Danmark forteller Tepe at hun er glad for at folk reagerer på hendelsen hvor flaskesamleren blant annet fikk kastet ølbokser mot seg og påklistret merker av forskjellig slag.

- Jeg er veldig overrasket over at det har kommet så mange reaksjoner, men det er bra å se det har blitt en debatt. Det er så mange følelser forbundet med det folk ser på bildet. Selv vil jeg ikke gå inn og moralisere og si hva folk skal tenke. Det må de finne ut av selv, men for meg dreier det seg om etnisitet og klassesamfunn, sier Tepe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer