FULGTE OPP: Kvartetten Fanny Welle-Strand Horn, Elise Ringen, Tora Berger og Synnøve Solemdal fulgte opp herrenes stafettseier da de gikk Norge til seier i Hochfilzen. Foto: SCANPIX/EPA/BARBARA GINDL
FULGTE OPP: Kvartetten Fanny Welle-Strand Horn, Elise Ringen, Tora Berger og Synnøve Solemdal fulgte opp herrenes stafettseier da de gikk Norge til seier i Hochfilzen. Foto: SCANPIX/EPA/BARBARA GINDLVis mer

Kvinnene fulgte opp herrenes stafettseier

Berger i mål i ensom majestet.

Norge ser konturene av et nytt sterkt kvinnelag i skiskyting. Anført av veteranen Tora Berger ble det norsk stafettjubel også for jentene i Hochfilzen søndag.

Gutta hadde levert varene tidligere på dagen. Jentene med Fanny Welle-Strand Horn (23), Elise Ringen (22), Synnøve Solemdal (22) og Berger (30) ville ikke være noe svakere.

- Dette var kanonbra. Alle gjorde en solid jobb. Når de to på de to første etappene leverer så solid og differansen er så liten, så vet du at du har muligheten med så gode løpere på slutten, sa landslagstrener Egil Gjelland til NTB.

Solemdal gikk Norge opp i teten med en sterk 3. etappe, og Berger omsatte ledelsen i seier. 13,6 sekunder skilte ned til toer Frankrike, mens Russland på tredje ble slått med nesten halvminuttet.

Pågangsmot De norske brukte ti ekstraskudd til sammen, men holdt seg unna strafferunder. Spesielt imponerende er det Solemdal gjorde. 22-åringen har fjerdeplass som beste individuelle resultat i verdenscupen.

- Hun er en solid utøver som har jobbet knallhardt i flere år. Pågangsmotet er imponerende. Samtidig driver jentene hverandre godt framover. Det slår positivt ut, som her i dag, sa Gjelland.

De tre ungjentene Horn, Ringen og Solemdal nyter godt av OL-vinner Tora Bergers rutine.

- Dette er et ungt lag, og det vil utvilsomt gå litt opp og ned i starten, men det ser lyst ut. Jeg tror vi ser konturene av et nytt solid stafettlag også på jentesiden, sa Gjelland.

Uslepne Landslagssjefen mener dette bare er starten.

- Vi har litt å hente på alt, ingen tvil om det. Dette er unge, uerfarne og uslepne løpere. De må bli bedre på alt og trenger erfaring og muligheter. Når de får bekreftelser på at det går ganske bra, hjelper det. Det er liten tvil om at en seier viser at vi gjør ting riktig, sa han.

Horn har en niendeplass fra Holmenkollen som beste individuelle resultat i verdenscupen, mens Ringen ble nummer ti i Hochfilzen denne uken. Sammen med Solemdal har de mye å lære av Tora Berger. Lesja-jenta har fylt 30 år, men OL-vinneren fra 15 kilometer i Vancouver har fortsatt seiersinstinktet i orden.

Som da hun gikk alene over streken på søndagens skiskytterstafett.

(NTB)