Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvinnene som går foran bronsevinner Krog er ikke tilfeldig valgt ...

Trangt nåløye i OL.

FORNØYD:   Kombinertløper Magnus Krog var fornøyd med bronsemedalje onsdag. Blomsterseremonien etterpå var heller ikke noe å utsette på. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORNØYD: Kombinertløper Magnus Krog var fornøyd med bronsemedalje onsdag. Blomsterseremonien etterpå var heller ikke noe å utsette på. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Med en struttende holdning - og brede smil - fører de an under blomster- og medaljeseremoniene i OL. Du så det blant annet i går, etter at kombinterløper Magnus Krog (26) gikk inn til bronse.

Og de russiske kvinnene er ikke tilfeldig valgt.

- Ikke under 170 centimeter. Og du må være kvinne mellom 17 og 35 år!

Det var kravet arrangøren stilte da de etterlyste folk til jobben i fjor høst. Med andre ord: Var du en aldrende russisk bjørn, med bart, var det bare å holde labbene unna.

GOD STEMNING:  Tyske Eric Frenzel (i midten) var strålende fornøyd da han vant kombinertkonkurransen i går. Til høyre: Blomsterkvinnene. Foto: NTB Scanpiz
GOD STEMNING: Tyske Eric Frenzel (i midten) var strålende fornøyd da han vant kombinertkonkurransen i går. Til høyre: Blomsterkvinnene. Foto: NTB Scanpiz Vis mer

Ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti var det behov for 113 kvinner, fordelt på rundt hundre seremonier under OL og Paralympic i februar og mars.

Kurs - Dette er en enestående mulighet til å være i sentrum for lekene. Du kan se alle finalene og vinnerne med egne øyne, uttalte talskvinne Kristina Lichman ved frivillighetssenteret i Sotsji i forbindelse med utlysningen.

De utplukkede kvinnene ble raskt satt på kurs i makeup. Det første ble holdt 25. januar, ifølge talskvinnen.

- Gruppen med blomsterutdelere består av mellom ni og 33 personer på hver arena, skriver OL-arrangøren på sin hjemmeside.

- Alle blomsterjentene har vært gjennom et program med koreografi og stylister. Utvelgelsen fant sted blant innbyggerne i Sotsji-området, heter det videre.

Tusenvis av frivillige OL består av flere tusen frivillige, som alle går i lett gjenkjennelige uniformer. En frivillig forteller til Dagbladet at de bor og spiser gratis, men at det ikke er penger å tjene på jobben.

Men det tar seg utvilsomt bra ut på russiske CV-er.

De frivillige skaffer seg flott erfaring, i det som er en smeltedigel av nasjonaliteter i Sotsji.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!