Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvinnenes storslalåm utsatt

Kvinnenes slopestyle ble også utsatt - men er i gang nå.

UTSATT: Kvinnene skulle egentlig konkurrere i storslalåm klokka 02.15 i natt, men det ble utsatt. Her er Nina Løseth i aksjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
UTSATT: Kvinnene skulle egentlig konkurrere i storslalåm klokka 02.15 i natt, men det ble utsatt. Her er Nina Løseth i aksjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnenes OL-storslalåm er utsatt til en annen dato på grunn av den sterke vinden, bekrefter Det internasjonale skiforbundet (FIS).

I en pressemelding skriver FIS at vindkast på over 70 kilometer i timen – omkring 20 meter per sekund – er ventet å fortsette utover dagen. Rennstart var i utgangspunktet klokken 2.15 norsk tid.

Nina Haver-Løseth, Ragnhild Mowinckel, Maren Skjøld og Kristin Lysdahl er Norges fire deltakere som må vente på at arrangøren i samarbeid med FIS setter en ny dato.

Søndag ble vinden også for sterk før herrenes utforrenn skulle settes i gang. Det rennet er utsatt til torsdag klokka 01.30 norsk tid.

Slopestyle også utsatt

Men det er ikke den eneste utsettelsen: Silje Norendal måtte vente i minst en time på kvinnenes slopestylefinale i snowboard. Årsaken varr for mye vind.

Konkurransen skulle etter planen starte klokken 2.15 norsk tid, men ble utsatt i en time.

Konkurransen er imidlertid i gang nå.

Gårsdagens kvalifisering i Bokwang Phoenix Park ble også utsatt på grunn av den sterke vinden i Sør-Korea, og OL-arrangøren besluttet at samtlige deltakere stiller i finalen, men de får kun to forsøk og ikke tre.

Værtrøbbel

Silje Norendal er eneste norske deltaker. Hun kom på 11.-plass i slopestylefinalen i sin OL-debut i 2014.

I medielandsbyen Gangneung må man nærmest lene seg mot sporadiske vindkast, samtidig som trærne vaier fram og tilbake.

Vinden har skapt mye trøbbel for OL-arrangøren så langt. Lørdag ble hopprennet en langdryg affære på grunn av vinden, og herrenes utforrenn blåste bort søndag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!