OVER: Ragnhild Mowinckel kjørte tidlig ut i slalåmrennet i kvinnenes superkombinasjon fredag. Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix
OVER: Ragnhild Mowinckel kjørte tidlig ut i slalåmrennet i kvinnenes superkombinasjon fredag. Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpixVis mer

Kvinnenes superkombinasjon avlyst: - Strykes uten erstatning

Det ble ingen avgjørelse i kvinnenes superkombinasjon i St. Moritz fredag. Super-G-delen måtte avlyses på grunn av dårlig sikt og vind.

Verdenscupleder Mikaela Shiffrin var i føringen i superkombinasjon etter slalåmdelen. Både Ragnhild Mowinckel og Maren Skjøld kjørte ut. Det internasjonale skiforbundet (FIS) vurderte å la et av helgens to ordinære super-G-renn i St. Moritz regnes inn i superkombinasjonen, men slik ble det ikke.

- Superkombinasjonen strykes uten erstatning, sa FIS-rennsjef Markus Mayr fredag kveld. Den lokale arrangøren skal ha satt ned foten av økonomiske årsaker.

Det betyr at de kvinnelige alpinistene ikke får et eneste kombinasjonsrenn i verdenscupen før OL.

Tåke og vind

På grunn av tett tåke i St. Moritz valgte man å gjennomføre slalåmrennet først og super-G rennet senere fredag. Håpet var at tåken ville lette. Det gjorde den ikke, og dessuten måtte også arrangørene slite med sterk vind på toppen av super-G-løypa.

For Norges håp ble det en dårlig dag i OL-byen fra 1928 og 1948. Ragnhild Mowinckel forsvant ut etter rundt ti-elleve sekunder etter å ha gått på en klassisk innerski. Maren Skjøld, som har sin styrke nettopp i slalåm, hadde akkurat passert første mellomtid da det var slutt for hennes del.

Gjorde feil

Det var ventet at den amerikanske slalåmspesialisten Michaela Shiffrin ville ta kommandoen fullstendig fredag, men Shiffrin gjorde en feil øverst i løypa og var bare 39/100 foran hjemmekjøreren Wendy Holdener foran super-G-delen.

Michelle Gisin, også hun fra Sveits, fulgte på tredjeplassen. Hun var hele 1,21 sekunder bak teten.

Værforholdene i St. Moritz gjør at det er uklart om lørdagens super-G kan starte som oppsatt klokka 10.45. Ifølge Mayr er det mulig at rennet utsettes til 13.30.

(NTB)