Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvinner på økonomiklasse - menn på businessclass

Det får idrettsminister til å rase.

ØKONOMIKLASSE: Australias idrettsminister langer ut mot landets basketballforbund som har sendt sine utøvere til London-OL på ulikt vis. Kvinnelaget ble sendt på økonomiklasse, mens herrelaget kunne briske seg på businessclass. Dette bildet er fra OL i Athen, 2004.  Foto: AFP PHOTO / TIMOTHY CLARY
ØKONOMIKLASSE: Australias idrettsminister langer ut mot landets basketballforbund som har sendt sine utøvere til London-OL på ulikt vis. Kvinnelaget ble sendt på økonomiklasse, mens herrelaget kunne briske seg på businessclass. Dette bildet er fra OL i Athen, 2004. Foto: AFP PHOTO / TIMOTHY CLARY Vis mer

Australias idrettsminister langer ut mot landets basketballforbund som har sendt sine utøvere til London-OL på ulikt vis.

Kvinnelaget ble sendt på økonomiklasse, mens herrelaget kunne briske seg på businessclass.

Saken er en nøyaktig parallell til det som det japanske fotballforbundet gjorde da de sendte sine utøvere til OL: Kvinnelandslaget ble sendt på økonomiklasse, herrelandslaget på businessclass.

- Både kvinnene og mennene dyrker det samme spillet, begge lag er høye og de er alle engasjert for å representere Australia i OL. De bør ikke reise på ulikt vis, fordi begge lag er i verdensklasse, sier idrettsminister Kate Lundy til avisen Brisbane Times.

I Australia har det også funnet sted lignende forskjellsbehandling i idrettsgrenene fotball og cricket.

Det australske basketforbundet forklarer seg som best det kan.

- Vi skal huske på at det historisk sett er gitt mer støtte til mennene, men det er klart at siden så mange har reagert på denne praksisen, så blir det nok ikke dette vår politikk i framtiden, sier Scott Derwin i Australias basketballforbund.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media