Kvinner som pynt

Tidligere toppalpinist Astrid Lødemel skulle ønske at menn ble mer opptatt av selve kvinneidretten enn av kvinnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I gårsdagens Dagbladet hevdet det danske forfatteren Alice Riis Bach at kvinnelige idrettsutøvere ofte blir framstilt som sexsymboler i spaltene og at utseendet har en for stor betydning i dekning av kvinneidrett.

Astrid Lødemel er langt på vei enig. Hun opplevde mye av det samme da hun herjet i alpinløypene på begynnelsen 90-tallet. Den smarte, selvsikre, sprudlende og søte jenta fikk mye oppmerksomhet, ikke bare for sine prestasjoner. Som en ekspertkommentator sa på TV en gang hun sto på startstreken:

- En delikat sak!

- Jeg var klar over situasjonen mens jeg konkurrerte, men ble kanskje enda mer bevisst etter at jeg la opp og begynte å studere medievitenskap, sier Lødemel til Dagbladet.

Reagerte

- Jeg reagerte alltid på at det stort sett ble brukt smilende stillbilder av meg etter en bra konkurranse. Selv skulle jeg gjerne ha sett et actionbilde av meg på trykk. Et bilde som gutta alltid fikk se av seg selv i avisene; med snøsprut og energi, sier Lødemel.

- Kuriøst nok - men sikkert ikke tilfeldig - får vi stort sett bare se actionbilder av jenter som driver idrett der kroppen eksponeres, som for eksempel tennis og sandvolleyball, sier Vossa-jenta som i dag jobber innen markeds- og sponsorbransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer