Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Phil Neville i hardt vær etter kontroversielle meldinger

- Kvinner vil ha likestilling helt til regningene skal betales

Tidligere United- og Everton-spiller Phil Neville ble ansatt som sjef for Englands damelandslag i går. Nå får han massiv kritikk for gamle Twitter-meldinger.

LITE ERFARING: Phil Neville var i en periode assistenttrener i Valencia under broren Gary Neville. Foto: Josep Lago / AFP Photo / NTB Scanpix
LITE ERFARING: Phil Neville var i en periode assistenttrener i Valencia under broren Gary Neville. Foto: Josep Lago / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det engelske damelandslagets forrige manager Mark Sampson fikk sparken i september 2017 etter at han skal å opptrådt «upassende og uakseptabelt» overfor spillerne.

I går kveld ble den tidligere Manchester United- og Everton-spilleren Phil Neville offentliggjort som den nye treneren til den engelske landslaget.

Under et døgn etter ansettelsen er derimot Neville i hardt vær grunnet kommentarer om kvinner på sosiale medier.

Får kritikk

Phil Neville slettet Twitter-kontoen sin i går etter at en rekke av hans gamle tweets ble delt på sosiale medier.

- Dere kvinner har alltid ønsket likestilling helt til regningen skal betales. Hyklere, skriver Neville i en Twitter-melding datert desember 2012.

I en annen melding, også fra 2012, skriver han:

- God morgen, menn. Et par timer med cricket før jobb er en perfekt start på dagen.

Neville blir spurt av en bruker om hvorfor han kun henvender seg til menn.

- Da jeg sa «God morgen, menn», tenkte jeg at kvinnene var travle med å forberede frokost, få barna klare og re opp senga. Unnskyld. God morgen, kvinner, svarer Neville.

Saken fortsetter under lenken.

Beklager

Flere organisasjoner som jobber mot diskriminering reagerer på de tidligere meldingene.

- Vi er triste over Phil Nevilles historiske meldinger og mangelen på kommentarer fra FA om dette. I en tid med MeToo og TimesUp, må alle individer og organisasjoner være mer bevisste rundt tidligere sexistisk oppførsel og svare på det på en passende måte, sier Women's Sport Trust i en pressemelding.

FA skal ifølge Sky Sports ha visst om de tidligere kommentarene før de ansatte Neville.

- Følgende spørsmål må nå bli stilt: «Vil FA sikte Neville for å ha publisert diskriminerende kommentarer på sosiale medier?», skriver Roisin Wood, administrerende direktør i Kick It Out, i en pressemelding.

Phil Neville beklaget kommentarene i en pressemelding i ettermiddag.

- Etter kommentarer gjort for flere år siden, vil jeg klargjøre at de ikke var og ikke er sanne og en genuin refleksjon av hverken meg som person eller mitt syn. Jeg ønsker å beklage, sier Phil Neville, ifølge Sky Sports.

- Det er pisspreik

Neville får også støtte fra flere.

- Det er kanskje ikke populært å si dette nå, men jeg kjenner Phil Neville, og sannheten er at jeg ikke kjenner mange menn i fotballverdenen som viser mer respekt overfor kvinner enn det han gjør, skriver Daily Mail-journalisten Oliver Holt.

- Han er ikke mitt valg som England-manager, men at gamle Twitter-meldinger, et fryktelig dårlig forsøk på humor, leder til denne virvelvinden av falskt raseri, er pisspreik, skriver tidligere England-spiller Stan Collymore på Twitter.

- Ukvalifisert

Neville, som aldri har vært hovedtrener for en fotballklubb tidligere, har også blitt beskyldt for å være ukvalifisert.

- Det må da være trenere der ute som har erfaring fra kvinnefotballen, og som faktisk har vært manager, sier tidligere Chelsea- og England-spiller Katie Chapman til The Guardian.

Andre mener hans tid under vingene til Sir Alex Ferguson gjør ham kvalifisert.

- Han passer bra. Dette er noen som har jobbet under Sir Alex Ferguson, og som har en vinnermentalitet, sier tidligere England-keeper Rachel Brown-Finnis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!