Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kvinnfolk har ikke greie på fotball

Dagbladets ferske «stjernereporter» trodde kollega Esten O. Sæther var en dame.

Semifinale i cupen: Hødd - Brann direkte i fotballstudio fra kl. 16.00.

ULSTEINVIK (Dagbladet): I ettermiddag spiller Hødd mot Brann hjemme på gode gamle Høddvoll i cupens semifinale.

Med provisoriske tribuner på plass, er det ventet over 7000 tilskuere for å heie de lokale heltene frem til Ullevaal og cupfinale mot Tromsø.

Da Dagbladet for en tid tilbake sonderte pressemiljøet på Sunnmøre for å finne en lokal skribent som kunne rapportere fra dagens store fotball-hendelse, fikk vi et brev fra Kjell «Kjellen» Bigset.

Venstrevridde Dagbladet Brevet var stila på tjukk sunnmørsdialekt, og vi bringer her ett utdrag oversatt til bokmål.

SÅ STOR SJANSE HAR BRANN: Hødd-trener Lars Arne Nilsen får seg en latterkule uten sidestykke da Kjell «Kjellen» Bigset forklarer hvor minimale muligheter Brann har om stormåsen på forhånd driter nok hull i banedekket på Høddvoll. Foto: Erik Hattrem
SÅ STOR SJANSE HAR BRANN: Hødd-trener Lars Arne Nilsen får seg en latterkule uten sidestykke da Kjell «Kjellen» Bigset forklarer hvor minimale muligheter Brann har om stormåsen på forhånd driter nok hull i banedekket på Høddvoll. Foto: Erik Hattrem Vis mer

«Det er fullstendig galskap og totalt unødvendig av den venstrevridde avisa Dagbladet å lete etter en korrespondent i Ulsteinvik, da jeg er i den heldige situasjonen, at jeg bor her. Jeg Kjell «Kjellen» Bigset er i den absolutt heldige situasjon, at jeg takler alle hendelser, folk og dyr. Jeg har spilt 465 kamper for Hasundgot i bakfylla og scoret dobbelt så mange mål. Jeg er den mest oppegående fotballreporteren i hele fordømte mellom-europa og går Dagbladets selvutnevnte stjernereporter Ester O. Sæther en høy gang. Altså, kvinnfolk har ikke greie på fotball.»

Kjell «Kjellen» Bigset er verdensberømt på Sunnmøre og i fjor høst var han et fast innslag i TV 2´s valgsendinger «Du bestemmer».

Se i videovinduet øverst i saken hvordan det gikk da Dagbladet dro ut i havgapet for å teste ut sin nye reporter.

Lillebror kan vinne alt Men Kjell «Kjellen» Bigset er ingen ekte person. Han blir spilt av skuespiller Thomas Ryste.

- Jeg har spilt denne karakteren her i snart ti år. Det som begynte som en lek, er i dag levebrødet for meg og tre andre. Vi har spilt vårt Klypa-show for fulle hus i både Bergen og Oslo - og hver helg er vi på veien med karakteren Kjell og hans univers, sier Ryste.
Ryste syntes det er moro at lillebror Hødd skal spille semifinale mot Brann, mens storebror Aalesund alt er utslått. 

Og for dem som husker norsk fotball på 60-og 70-tallet, er det umulig å ikke minnes laget fra Høddvoll.

Åge Hareide og Jan Åge Fjørtoft Bare en kort fergetur skiller Ålesund og fastlandet fra Ulsteinvik. Stedet er kjent for skipsbygging og sterk kuling. Fra denne lille plassen i havgapet kommer fotballklubben Hødd.

Kjent for å ha utviklet spillere som Kjetil Hasund, Åge Hareide, Jan Åge Fjørtoft, Karl Oskar Fjørtoft og mange fler.

Nå spiller den gamle storklubben i Adeccoligaen og kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk. Den gamle storebroren har blitt lillebror i skyggen av Aalesund. Men 90 minutter pluss eventuelle ekstraomganger og straffekonk, er alt som skal til for gjenvinne litt fordums prakt.

Hødd-trener Lars Arne Nilsen er sikker på at tippeligalaget Brann kan beseires.

- Hvor mange Hødd-spillere som er god nok for Tippeligaen på dagens lag, er litt vanskelig å si. I periodevis har en del av spillerne et høyt toppnivå. Derfor vet jeg at vi har spisskompetanse som gjør at vi kan slå Brann på en god dag. Vi slår Brann i én av fem kamper på hjemmebane. Jeg håper den kampen er i dag, sier Nilsen og smiler lurt.

Stolt Den gamle Hødd-kjempen André Nevstad som spilte 681 kamper for klubben før han la opp i 2008, er nå daglig leder for årets cupsensasjon. Han er tydelig stolt over at klubben med et totalbudsjett på 15 millioner kroner, har slått ut både Sarpsborg og Haugesund.

- Det er ikke mer enn to-tre spillere her i klubben som har fotballen som heltidsjobb. De aller fleste jobber eller studerer ved siden av, sier han.

At klubben med så knappe ressurser har greid å spille seg til nest siste stoppested før Ullevaal, gjør trener Nilsen stolt.

- Vi har ikke hatt en enkel vei til semifinalen. Vi måtte slå Haugesund på bortebane, noe nesten ingen Tippeliga-lag gjør. Vi måtte slå ut Sarpsborg på hjemmebane, så jeg føler ikke at dette eventyret har kommet gratis til oss, sier Nilsen.

I dagens papirutgave på side 40 kan du lese mer om Hødds forberedelser til semifinalen og om trener Lars Arne Nilsens lidenskapelige forhold til semifinalemotstander Brann.

SISTE HINDER PÅ VEIEN:  Bare Brann står i veien før Ullevaal kan invaderes av sunnmøringer. Daglig leder i Hødd, Andre Nevstad, er stolt over at klubbens unge spillere har ryddet unna både Haugesund og Sarpsborg før dagens møte med Brann. Foto: Erik Hattrem
SISTE HINDER PÅ VEIEN: Bare Brann står i veien før Ullevaal kan invaderes av sunnmøringer. Daglig leder i Hødd, Andre Nevstad, er stolt over at klubbens unge spillere har ryddet unna både Haugesund og Sarpsborg før dagens møte med Brann. Foto: Erik Hattrem Vis mer
HEIA BRANN: Hødd-trener Lars Arne Nilsen er fra Bergen og Brann-patriot på sin hals. Under dagens semifinale må han lukke deler av sitt indre følelsesliv. Her på trening tidligere i uka. Foto: Erik Hattrem
HEIA BRANN: Hødd-trener Lars Arne Nilsen er fra Bergen og Brann-patriot på sin hals. Under dagens semifinale må han lukke deler av sitt indre følelsesliv. Her på trening tidligere i uka. Foto: Erik Hattrem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media