Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvisvik: - Et eventyr

Fredrikstad knuste Vålerenga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga - Fredrikstad 0-3 (0-1).(Dagbladet.no): Fredrikstad har ikke vunnet en eneste bortekamp i serien, og Vålerenga var følgelig store favoritter i cupoppgjøret. Vertene startet også friskest, men utover var det bare ett lag på banen.

- All ære til dem som hjalp oss med denne seieren. Det å komme så langt i cupen er et eventyr for oss, sier Raymond Kvisvik til Radio Fredrikstad etter kampen.

Tomålsscorer

Mihály Tóth ble den store helten med to scoringer. Den første kom mot slutten av første omgang.

Trond Erik Bertelsen kom op venstre og slo hardt inn i lufta. Ungareren møtte med pannebrasken, og headet hardt forbi Arni Gautur Arason.

Kjetil Rekdal byttet ut to mann i pausa, og en etter 54 minutter. Men kunne lite gjøre med kamputviklingen på landslagsarenanen. Raymond Kvisvik var i det lekne hjørnet, og gang på gang gjorde han VIF-spillerne til latter.

- Det er lenge siden vi har gjort det så bra, til tider rundspiller vi Vålerenga, uttalter assistenttrener Per Egil Ahlsen.

-  Hele laget gjør en strålende jobb.

image: Kvisvik: - Et eventyr

Ydmyket

Vingvikar Miikka Multaharju måtte gå ut med skade etter 57 minutter, og ble erstattet av en halvskadet Tarik Elyounoussi. Unggutten hadde ikke vært på banen ett minutt engang, før han hadde slått pasninga til 2-0.

John Anders Bjørkøy ble spilt fri av lynvingen, rundet Arason og satte ballen enektl i det tomme buret.

- Vi har gjort noen små endringer som har gitt store resultater i de to siste kampene, sa FFK-kapteinen selv etter kampen.

- Vi har også en defensiv trygghet i laget nå, mener kaptein John Anders Bjørkøy.

Elyounoussi var også nest sist på ballen ved 3-0. Alene med keeper la han ballen i stanga, men Tóth fulgte opp og satte, som tildigere nevnt, inn sitt andre mål for kvelden.

- Sa ingenting

Fredrikstad var nærmere både fire og fem mål enn Vålerenga var en scoring.

OVERLEGEN:  Raymond Kvisvik var stor i kveld, og lekte til tider med Ardian Gashi og Vålerenga. Foto: Scanpix
OVERLEGEN: Raymond Kvisvik var stor i kveld, og lekte til tider med Ardian Gashi og Vålerenga. Foto: Scanpix Vis mer

– Jeg sa ingenting til spillerne etter kampen. Det var ikke vits å si noe. Ikke mye som ligner på de målsettingene vi satte oss før sesongen, sa VIF-trener Kjetil Rekdal om det skuffende tapet.

- Dette var den eneste muligheten vi hadde igjen til å vinne noe nå. Men vi mangler bevegelse og spillelyst.

Totalt vant laget fra Plankebyen skuddstatistikken 22-8, og tok en meget fortjent seier.