Kvisvik: - Mange har satt penger på eget lag

Tror flere har brutt reglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Azar Karadas fastslo i dag overfor Dagbladet.no at han ikke har satset 200.000 kroner på Brann som seriemester denne sesongen.

- Når dette nå er blitt en sak, så kan jeg avkrefte at jeg har satt penger på Brann som seriemester, sa Karadas.

NFF vil imidlertid be Brann om en redegjørelse - ettersom det fra 2006 strider mot forbundets regelverk å sette penger på kamper der eget lag er involvert.

Det til tross for at Karadas var Kaiserslautern-spiller på det tidspunktet han i så fall skulle gamblet.

- Ikke ille

Raymond Kvisvik sier han vet at hans gode venn ikke har brutt noen regler. Men prinsipielt sett ser han uansett ikke det store problemet.

- Hvis Azar hadde satt penger på Brann mens han var i Kaiserslautern, har vel faen ikke det noe å si? Hadde han kommet til Brann 19. april, etter én serierunde, kunne man begynt å diskutere. Men nå skulle han bare spille de siste 6-7 kampene, sier Kvisvik til Dagbladet.no.

Han synes også det er uproblematisk når tippeligaspillere setter penger på seier til eget lag.

HAR SPILT PÅ EGNE KAMPER: Raymond Kvisvik er glad i gambling. Her er han på Bjerkebanen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
HAR SPILT PÅ EGNE KAMPER: Raymond Kvisvik er glad i gambling. Her er han på Bjerkebanen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

- Jeg synes ikke det er ille i det hele tatt. Du må jo ha trua på det du driver med. Hadde man gjennomført en spørreundersøkelse, uten at NFF skulle fått innsyn, er det sikkert mange som har satt penger på eget lag, sier Kvisvik.

- Du har gjort det?

- Det har jeg ikke noe problem med å innrømme. Jeg har både vunnet og tapt. Av 50 tippeligaspillere er det nok 30 som har spilt på eget lag en eller annen gang, sier Kvisvik.

Spilte på Årst som toppscorer

Ole Martin Årst spilte i 2005 på seg selv som toppscorer i Tippeligaen, året før NFF skjerpet regelverket. Spillet slo til, men Årst har fortsatt til gode å innkassere gevinsten.

- Jeg hadde 50 kroner igjen på kontoen til Norsk Tipping, og skulle tømme den. Jeg tror det var rundt 12 i odds. Det er flaut å si det, men pengene står der nok ennå. Jeg har mistet kortet og koden. Norsk Tipping får ringe meg, så jeg får pengene, fleiper Årst.

Han deler imidlertid ikke Kvisviks oppfatning av at mange spiller på eget lag.

- Jeg har inntrykk av at en del folk spiller, men ikke på kampene de selv er med i. Folk skjønner hvor grensa går, og det er nok oftest snakk om småbeløp, sier Årst til Dagbladet.no.

Kvisvik: - Mange har satt penger på eget lag

- Hva er da motivasjonsfaktoren?

- De som er aktive og spiller på bettingselskap, gjør det for moro skyld og for spenningens skyld. Jeg oppfordrer til sunn fornuft, sier han.

Kaiserslautern-trener Kjetil Rekdal er kjent som en gambler, men heller ikke han spiller på egne kamper.

- Jeg tror ikke det er vanlig å tippe på egne kamper, jeg har iallfall aldri gjort det. Her er det bare å respektere regelverket, sier han til Dagbladet.no.

• Din mening: Greit å sette penger på egne kamper?

VANT PENGER:</B> I 2005 spilte Ole Martin Årst på seg selv som toppscorer - og vant. Men fortsatt har han ikke innkassert gevinsten.
GLAD I Å SPILLE:</B> Men Kjetil Rekdal har aldri satt penger på kamper han selv har vært involvert i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer