Kvisvik: - Vi var ikke optimister

Fredrikstad snudde 0-3 til 3-3.

(Dagbladet.no): Odd Grenland - Fredrikstad 3-3 (3-0).

Odd Grenland ledet 3-0 til pause, og Fredrikstad så ut til å gå mot sitt tredje strake bortetap i serien. Selv bortelagets Raymond Kvisvik mistet trua.

- Vi burde ledet 3-0 til pause spør du meg. Vi skaper sjanser, men scorer ikke mål i 1. omgang. Innerst inne var vi vel ikke veldig optmister da vi gikk ut til 2. omgang, sa Raymond Kvisvik til Radio Fredrikstad etter kampen.

Men tap skulle det derimot ikke bli. Etter knallhard kjemping hentet laget fra Plankebyen inn ledelsen, og kunne gå av banen med ett poeng.

Effektive

Tross pauseresultatet var det Fredrikstad som åpnet best på Odd Stadion, og Simen Brenne hadde to gode muligheter før det var spilt fem minutter. Men et effektivt Odd-lag.

Fernando De Ornelas ga hjemmelaget ledelsen etter en drøy halvtime, på deres andre sjanse. Spissen fikk drømmetreff fra 25 meter, og ballen fikk en nydelig skru, og gikk forbi en passiv Steinar Sørlie.

To mål til helt på tampen av omgangen, av Chris Joyce, og et selvmål av Raio Piiroja sørget altså for meget pene, sett med Skiens-øyne, 3-0 da lagene gikk til pause.

FORNØYD: Raymond Kvisvik hadde god grunn til å smile etter at hans Fredrikstad hentet opp Odds 3-0 ledelse. Foto: Scanpix
FORNØYD: Raymond Kvisvik hadde god grunn til å smile etter at hans Fredrikstad hentet opp Odds 3-0 ledelse. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi må ha mer konkurranse i bakleddet. I det siste har snittet for baklengs vært over to, og det er slettes ikke bra - selv om det var flatterende at Odd ledet 3-0 til pause. Det kom en stram overhaling i garderoben i pausa, sa trener Knut Torbjørn Eggen.

Opphenting

Gjestene var absolutt på høyde med hjemmelaget før hvilen, og gikk til andre omgang med friskt mot - og fikk betalt. Bare fem minutter var spilt da Mihály Tóth tente håpet med en markkryper i hjørnet.

Stortalentet Tarik Elyounoussi var stort sett usynlig gjennom hele kampen, men etter en times tid fikk han endelig vist seg fram. Unggutten lurte stoppervikaren Tuomo Könönen med en elegant vipp, og finnen så ingen annen utvei enn å stoppe ballen med hånda, innenfor 16-meteren.

John Anders Bjørkøy sendte straffa til venstre, landslagskeeper Rune Almenning Jarstein opp på tribunen og dermed 3-2.

20 minutter før sendte Simen Brenne bortefansen til himmels. Et innlegg fra Raymond Kvisviks høyrebein ble elegant tatt ned på brystet, før han smalt ballen i mål via stanga.

Resten av kampen var det Odd som ville mest, men blant annet en meget opplagt Raio Piiroja sørget for at Chris Joyces heading en meter over, ble det nærmeste Skienslaget kom jubelrus.

- Vi var heldige, sa Odd-trener Arne Sandstø til 100% Fotball etter kampen.

- Vi var dårlige på mange ting. Vi manglet løpskraft, presisjon og konsentrasjon. Vi slo altfor mye feil. Det dreier seg om kampforberedelser og å være ordentlig skjerpet når kampen starter.

  • Din mening: Det har vært mye snakk om at Fredrikstad trenger en ny spiss i år, men er det bakover på banen de egentlig trenger forsterkninger?