Kvisvik depper ikke over Eggen-avgang

Og avkrefter hjelpetrener-rykter.

(Dagbladet.no): Etter cupfinaleseieren over Sandefjord kom Raymond Kvisvik med en voldsom støtteerklæring til Knut Torbjørn Eggen. Spekulasjonene rundt trønderens framtid i Fredrikstad hadde pågått en stund, og Kvisvik hadde følgende budskap til FFK-ledelsen:

- Knut Torbjørn Eggen er en av Norges beste trenere. Uten ham ville vi ikke vært der vi er nå. Hvis han må gå, dummer vi oss loddrett ut, sa han.

Ingen graver seg ned

Nå er ikke Kvisvik lenger like bastant.

- Selvfølgelig er det leit at Knut Torbjørn har forlatt oss, men det er et avsluttet kapittel for oss spillere. Enten trenere slutter eller noen dør, må man se framover. Det er ingen som har gravd seg ned i Fredrikstad. Vi spillere kan heller ikke blande oss borti det som er skjedd - det er utenfor vårt område, mener Kvisvik.

- Men etter cupfinalen sa du at dere dummet dere loddrett ut dersom Eggen gikk?

- Han valgte jo selv å forlate oss, og fikk ikke sparken. Når Norges beste trener velger å forlate oss er det er valg han gjør, sier Kvisvik til Dagbladet.no.

Tas med på råd

SKILLES: Raymond Kvisvik hyllet Knut Torbjørn Eggen etter cupfinaleseieren mot Sandefjord. Han synes fortsatt Eggen er Norges beste trener - men depper ikke over at trønderen trakk seg. Foto: John T. Pedersen
SKILLES: Raymond Kvisvik hyllet Knut Torbjørn Eggen etter cupfinaleseieren mot Sandefjord. Han synes fortsatt Eggen er Norges beste trener - men depper ikke over at trønderen trakk seg. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Historier om en maktkamp mellom Knut Torbjørn Eggen og direktør Morgan Andersen har også versert heftig den siste tida. Eggen motsatte seg sterkt å skulle rapportere direkte til Andersen, men ble ikke hørt.

Etter det Dagbladet.no vet stilte Eggen FFK-ledelsen et ultimatum på dette punktet, som altså endte med at han takket for seg.

Men Kvisvik mener skriveriene om en maktkamp er sterkt overdrevet.

- Selv om mange medier har gitt uttrykk for store konflikter mellom Knut Torbjørn Eggen og Morgan Andersen, kjenner jeg ikke til noen maktkamp her, sier han.

Nå skal Kvisvik og de andre spillerne involveres i prosessen rundt den nye treneransettelsen.

- Da blir jeg spillende trener, fleiper han.

- Det har faktisk gått rykter om at jeg er aktuell som hjelpetrener. Det kan sikkert skje en gang, men akkurat nå kan jeg avkrefte det, sier Kvisvik.

Enn så lenge må han nøye seg med å sitte i spillerutvalget, sammen med Hans Erik Ramberg og John Anders Bjørkøy.

Kvisvik depper ikke over Eggen-avgang

- Vi skal tas med på råd. Det er ikke vi som tar beslutninga - men det er viktig å tenke helhet, at det velges en trener som passer til klubben, sier Kvisvik.