Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvisvik lekte med Start

Involvert i alle scoringene.

(Dagbladet.no): Fredrikstad - Start 1-0 (1-0).

Start hadde vært best den første halvtimen. Bortsett fra et forsøk fra Gardar Jóhansson etter et snaut kvarter hadde ikke Fredrikstad klart å skape noenting. Raymond Kvisvik hadde vært bortimot usynlig, men plutselig våknet den treffsikre veteranen. Mer skulle det ikke til for å snu kampbildet.

– I toppform til høsten

Kvisvik hadde tidligere i sesongen slitt med både med skader og formsvikt. I går var han tilbake for fullt.

– Skulderskaden jeg pådro meg noen uker før seriestart satte meg tilbake. Jeg føler at formen er på vei tilbake og håper at jeg skal være i toppform til høstsesongen, sa Kvisvik til NTB.

– Når det er sagt, synes jeg ikke det har vært så verst før i år. Heldigvis bryr jeg meg ikke så mye om hva dere i pressen skriver.

– Fredrikstad har vel ikke de samme ressursene som andre klubber, men vi har en bra gjeng. Vi vet vi alltid skaper målsjanser, og vi har spillertyper som omsetter målsjansene i scoringer, avsluttet Kvisvik, som for bare andre gang i år spilte samtlige minutter av kampen.

Dobbel assist

REISTE SEG: Raymond Kvisvik og Fredrikstad kom fryktelig tilbake etter at Start hadde dominert i starten av kampen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
REISTE SEG: Raymond Kvisvik og Fredrikstad kom fryktelig tilbake etter at Start hadde dominert i starten av kampen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Fredrikstad begynte å tilrive seg et lite initiativ mot slutten av åpningshalvtimen. Kvisvik var ikke langt unna med en lobb med høyrebeinet, og ingen var overrasket da samme mann var arkitekten bak kampens første scoring.

Kvisvik fikk ballen på egen halvdel og løftet blikket. Den millimeterpresise 40-meterspasningen endte hos Ismael Beko Fofana, som var helt alene med Rune Nilssen i Startmålet. Ivorianeren bare ventet ut keeperen, og satte ballen enkelt opp i nettaket.

Lagene gikk til pause med en noe ufortjent 1-0. Mange ventet et stormløp fra Start i andre omgang, men i stedet var det vertene som tok totalt over. I underkant av en time gjensto da Kvisvik noterte seg for sin andre målgivende pasning for kvelden.

Fofana vant ballen på 16-meteren og la tilbake til Kvisvik. 32-åringen rullet ut til Tarik Elyounoussi, som elegant kunne trille inn 2-0 i lengste hjørne.

Dette var Tariks femte tippeligamål for året, det samme antallet han endte på i 2006.

Aldri truet

– Start var best den første halvtimen, og vi vurderte endringer allerede da, sa FFK-trener Anders Grönhagen i TV-intervjuet etter kampen.

– Men etter at vi byttet posisjon på Tarik og Fofana fikk vi bedre struktur på det defensive og tok gradvis over. Etter scoringa ble vi bedre og bedre.

Hjemmelagets scoringer kom på viktige tidspunkter i kampen, men Grönhagen var ikke bare fornøyd med spillernes innsats.

– Han slet veldig i det defensive i sin høyre midtbanerolle, og vi vurderte å bytte ham ut. Heldigvis rokerte vi ham og Tarik, og vi vet jo at Fofana har potensial til å score mål for oss.

Start virket etterhvert mer og mer resignerte, og kort tid etter 2-0 kunne Gardar Jshansson trille inn kampens siste mål.

Igjen var Kvisvik hjernen bak angrepet, da han nydelig tredde gjennom til Brian West, som igjen la inn til islendingen.

- Sårbare

Resten av kampen ble en temmelig kjedelig affære. Bortsett fra ved et par anledninger der innbytter Stefan Bärlin viste offensiv vilje var ikke Rami Shaaban særlig truet mot slutten. Men da Start var like ved en psykologisk viktig scoring like før 3-0, var svensken patent.

David Nielsen hadde tidligere i kampen hatt et par sjanser, men enten headet over eller rett på Shaaban. Den danske spissen kom seg fri i feltet etter en drøy time, men Shaaban vartet opp med en nydelig benparade.

- Vi er for dårlige i begge ender av banen. Vi er best i banespillet, men de får tre mål på overganger, sa Starttrener Stig Inge Bjørnebye i TV-intervjuet etter kampen.

- Når vi skaper 5-6 sjanser og ikke scorer blir vi etterhvert veldig sårbare.

Formlag

Med seier er Fredrikstad helt oppe på femteplass på tabellen med 15 poeng, og uten tap på de siste fire.

Og for første gang denne sesongen står laget med positiv målscore.

Start på sin side ligger nede på 10. plass, etter tre tap på de siste fem. Laget ligger allikevel foreløpig trygt an, fem poeng foran Sandefjord på kvalifiseringsplass. Flere nøkkelspillere manglet i dag hos kristiandsandslaget, som garantert vil forsøke å slå tilbake allerede på torsdag, hjemme mot Odd Grenland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media