Kvisvik reddet FFK-håpet mot Hammarby

- Lukket bare øynene.

Raymond Kvisvik scoret et kvarter før slutt og ga Fredrikstad håp om UEFA-cupbillett. Med 1-2 i bortekampen mot Hammarby har FFK et brukbart utgangspunkt foran returen.

Kvisvik reduserte med et skudd fra 20 meter. Kanskje ikke helt fortjent, for svenskene var spillemessig best i torsdagens kamp på Råsunda.

– Bare å lukke øynene. Jeg visste at scoring var innenfor rekkevidde og da var det bare å lade børsa, sa Kvisvik lettet.

Reduseringen kan vise seg å bli svært så viktig.

– Med 0-2 ville det blitt vanskelig å klare å snu det på hjemmebane, og med 1-2 er utgangspunktet mye bedre. Det viktigste er at vi skal ta dem hjemme, mente Kvisvik.

Med 1-2-tap i den svenske hovedstaden avanserer Fredrikstad til UEFA-cupen med 1-0-seier i returen om to uker. Best hos FFK torsdag var den svenske landslagskeeperen Rami Shaaban.

Han vartet opp med flere redninger. I tillegg var forsvarerne Raio Piiroja og Patrik Gerrbrand solide.

5524 tilskuere fikk se Paulinho Guará gi Hammarby ledelsen etter 35 minutter. Tidlig i annen omgang doblet Sebastian Castro-Tello «Bajens» ledelse med en fin volleyavslutning.

KVISVIK REDUSERTE: Håpet lever for Fredrikstad etter at Raymond Kvisvik satte inn reduseringen kvarteret før slutt. Arkivfoto: SCANPIX
KVISVIK REDUSERTE: Håpet lever for Fredrikstad etter at Raymond Kvisvik satte inn reduseringen kvarteret før slutt. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

(NTB)