Kvisvik reddet spenningen

Det er fortsatt spenning i eliteserien. Brann knappet ned Rosenborgs forsprang til fire poeng etter 2-1 på stadion i kveld, takket være et kanonskudd av Raymond Kvisvik.

- Helt unikt å spille her når tribunene er så fulle. Publikum var vår 12. mann i dag, sa Kvisvik som fortsatt holder en knapp på RBK i kampen om gullet.

- De er store favoritter ennå, men vi må bare gjøre så godt vi kan de siste fire kampene, sa han. Trener Harald Aabrekk var et eneste stort smil.

- Spillerne var taktisk flinke og klarte å ta rytmen ut av Rosenborg. Det var en stor opplevelse å se hva stadion kunne by på av stemning, og slik burde det være på hver hjemmekamp, mente han.

Før kampen uttalte Mini freidig at seriemesterskapet var avgjort, men Brann ville det annerledes. Fortsatt ligger trønderne godt an, men nå skal laget ut i mesterliga. Det bar RBK preg av allerede lørdag.

- Jeg tror ikke vi tenkte mesterliga, men vi hadde ikke marginene på vår side. Vi slurvet litt med pasningene og var ikke så gode defensivt som vanlig. Utrolig skuffende, sa John Carew.

Dominerte

Brann dominerte totalt før pause mot et Rosenborg-lag som virket uinspirert. Jan Ove Pedersen kunne gitt vertene ledelsen etter et kvarter, men suseren fra drøyt 20 meter traff tverrliggeren.

Sju minutter senere var det Mika Kottilas tur til å treffe stangen over hodet på RBK-keeper Arni Gautur Arason. Finnen slo Bjørn Otto Bragstad i lufta, men headingen gikk i bakken før den danset oppå tverrliggeren.

Anført av Pedersen på midtbanen fortsatte aggressive Brann å dominere. Vertene satset på lange baller, presset høyt og gikk hardt til verks i duellene. En ventet oppskrift, men det virket ikke som om serielederen var forberedt.

Mot spillets gang holdt John Carew på å gi RBK ledelsen etter 36 minutter. Fra kloss hold stusset han Jan Derek Sørensens corner bakover, men ballen gikk rett på keeper Magnus Kihlstedt.

Fulltreffer

I stedet lyktes Jan Ove Pedersen på den andre siden av banen. Seks minutter før pause bommet Bragstad stygt på et innlegg fra Raymond Kvisvik, og denne gangen traff Pedersen mellom stengene.

Etter pause viste Carew et glimt av hvorfor Rosenborg gravde dypt i lommeboka for å kjøpe ham fra Vålerenga. Mens Branns Svante Samuelsson ble lappet sammen utenfor banen, stusset Carew inn utligningen på corner fra Bent Skammelsrud. Da var det gått 55 minutter, og like etter måtte Brann-veteranen Per-Ove Ludvigsen hjelpes av banen. Da så det mørkt ut for Brann.

Slo tilbake

Men Raymond Kvisvik brukte bare åtte minutter på å gi Brann føringen igjen. Rosenborg lot frekkasen fra Østfold gå fritt inn mot mål, og han takket med å dundre ballen i nettet bak Arason via stolpen.

Rosenborg presset hardt mot slutten for å få utligning, men greide ikke å overliste Kihlstedt. Nærmest kom Carew da han skjøt rett på keeper fra kloss hold fem minutter før slutt.

- Vi førte kampen i 2. omgang. Brann la seg bakpå, men dyktigheten vår strakk ikke til, sa RBK-trener Nils Arne Eggen.

At tre av nøkkelfolkene hans spilte landskamp onsdag ville han ikke bruke som noen unnskyldning, men laget hans må prestere bedre for å få poeng mot Boavista i Portugal tirsdag.

(NTB)