Kvisvik skylder på «støvelen i svart»

Lokalavisene oppsummerer tippeligarunden.

Ham-Kam - Brann 2-1

Ham-Kam-keeper Svein Inge Haagenrud får mye av æren for å holde Brann-spillerne unna spillemål med tre kjemperedninger. I Hamar Arbeiderblad forteller han om hemmeligheten bak suksessen: Optikerhjelp og turntrening.

- Det var tre klasseredninger, og han hadde det rette spenningsnivået, sier trener Ståle Solbakken.

Bergenserne er selvsagt frustrert over at Brann reiste hjem fra Hamar som slakt, og særlig straffesparket som dommer Svein Oddvar Moen tildelte Ham-Kam da Espen Haug ble dyttet av Jan Tore Ophaug vekker harme.

- Det er utrolig billig. Vi spiller ikke basketball! Men den dommeren vil jeg ikke kommentere noe særlig. I Bodø så han ikke at jeg mistet tennene etter en albue, sier Ophaug til Bergensavisen.

Raymond Kvisvik er heller ikke nådig.

- Vi hadde full kontroll inntil han «støvelen i svart» dømte straffe til Ham-Kam, sier Kvisvik til Bergens Tidende.

Greåker-gutten lar også assistentdommer Ann Wenche Kleven få gjennomgå.

- Hun derre «hønemor» vinket offside i tre situasjoner som ikke var offside. Både på stillingen 0-0 og 2-1 vinket hun feil. Det mener i hvert fall jeg.

Molde - Rosenborg 1-3

Romsdals budstikke fastslår at Molde ble for slitne til å vinne mot Rosenborg etter å ha skremt trønderne solid før pause.

- Jeg er ikke i tvil om at dette Molde-laget er godt nok til å unngå nedrykk. Men det er klart at vi må ha en trepoenger snart, sier Petter Rudi til avisa.

Ola By Riise avkreftet alle spekulasjoner om at kampen på Molde stadion var et antiklimaks for RBK da han satte i et jubelbrøl på vei inn i garderoben, skriver Adresseavisen.

- Dette var en usannsynlig viktig seier, sier Rosenborg-treneren.

Odd Grenland - Viking 1-0

Odd tok en etterlengtet seier etter at eks-Viking Christian Flindt Bjerg «klemte til igjen» som TA sier det. Dansken scorer «alltid» mot gamleklubben fra Stavanger.

«Odd fra stang ut til stang inn,» skriver Varden.

- Ufattelig deilig og like mye fortjent. Denne seieren er et resultat av høy lagmoral, en utrolig innsats og endelig stang inn, sier kaptein Jan Frode Nornes.

Stavanger Aftenblad ser «ingen lysning for Viking».

Ronny Deila spilte for Odd, og trøste klubben han skal spille for neste år med at Viking har et greit program i sesongavslutningen.

Sogndal - Fredrikstad 2-4

Saftbygda våknet med en skikkelig baksmell i dag, og forstår knapt hva som skjedde i går. Håvard Flo har ikke formelen, forteller han til Sogn Avis.

- Vi har ikke defensiv trygghet, det har jeg sagt hele tida. Vi har jo snart sluppet inn mål i 30 kamper på rad. Det er utrolig skuffende, sier fetter Flo.

- Stillinga mi er ikkje eit tema, understreker en irritert trener Jan Halvor Halvorsen.

I plankebyen er tonen selvsagt en ganske annen.

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen sier til Fredrikstad Blad at Dagfinn Enerly er best i landet på innlegg og dødball.

Bora Zivkovic krones til kongen i FFK-forsvaret.

Stabæk - Lyn Oslo 0-1

I Bærum henger Stabæk med hodet etter tapet for naboene fra Oslo vest. «Trøstesløst for Stabæk etter enda et tap,» skriver Asker og Bærums Budstikke.

- Det er ganske tungt når det eneste vi kan glede oss over er at andre lag i bunnstriden også tapte, sier Stabæk-formann Erik Loe.

Aftenposten fastslår at Lyn er på trygg grunn etter seieren, selv om de var ustø underveis: Allerede tidlig i kampen avslørte Lyn-keeper Al-Habsi «at han stilte med meget sløve skøyter her ute i bandy-land,» skriver avisa.

Vålerenga - Lillestrøm 2-0

«VIF best i Ullevaal-fest skriver Dagsavisen. Avisa mener Oslo-laget vant fortjent i oppgjøret som ofte ender uavgjort.

Assistenttrener Lars Bohinen roser Steffen Iversen for å heve de andre spillerne, og er nesten glad for at spissen ikke scorer mål.

- Vi håper å få beholde Steffen i Vålerenga. Men det får vi ikke hvis han begynner å score masse mål. En fire mål kunne vært greit. Men når vi har fått beholde han, ja, da kan han begynne å score mye, sier Bohinen.

På Romerike er man skuffet over at dommer Espen Berntsen ikke så det alle i gult og svart og TV 2s TV-kommentatorer så: At ballen var over streken da Arni Gautur Arason reddet Frode Kippes avslutning i en gedigen dobbeltsjanse for kanariene.

- Utrolig surt at det målet ikke ble godkjent. Vi hadde taket på kampen i den perioden, og det kunne blitt en interessant avslutning om vi hadde fått den godkjent, sier Kippe til Romerikes Blad.

MEDALJEKAMP:</B> Ham-Kam tok en viktig seier mot Brann, og er en klar kandidat til både Royal League og medalje i Tippeligaen.
GOD UTEN MÅL:</B> Steffen Iversen får skryt av Lars Bohinen etter seieren mot LSK.
- BEST I NORGE:</B> Dagfinn Enerly har landets beste innlegg- og dødballfot, mener FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.