- Kvisviks kritikk er egosentrisk

Rune Pedersen etterlyser eksempler fra Raymond Kvisvik. Har du eksempler på hjemmedømming?

• Super-søndag: Følg 13 Tippeliga- og Premier League kamper direkte på live.dagbladet.no i dag.

(Dagbladet.no): - For det første, det finnes ikke dekning for å påstå noe sånt, starter Norges fotballforbunds (NFF) dommersjef, Rune Pedersen, sitt svar på Raymond Kvisviks kritikk av tippeligadommerne:

- Jeg synes norske dommere generelt sett dømmer 70–30 i favør hjemmelaget. Det gjelder også når vi spiller hjemme i Fredrikstad. Dommerne er veldig partiske, og det er ikke bra, sa Fredrikstad-veteranen til Dagbladet.no etter gårsdagens tap for Start i Kristiansand.

- Veldig egosentrisk

Sjøl om Kvisvik mener hjemmedømmingen også skjer på hans hjemmearena, Fredrikstad stadion, synes Pedersen det er typisk at slik kritikk kommer opp etter et bortetap.

- Slike påstander kommer gjerne opp etter tap borte, og jeg opplever dem som veldig egosentriske. De bunner bare i hvordan spillerne opplever situasjonene der og da, sier den tidligere toppdommeren.

Først og fremst etterlyser han dokumentasjon, eventuelt et datagrunnlag som det går an å diskutere. Kvisvik nevner to episoder i gårsdagens kamp.

- Jeg har ingen sympati for denne kritikken, så lenge den ikke følges opp av eksempler. Og da ikke bare ett eller et par enkelteksempel, for de vil alltid finnes, mener Pedersen.

SLÅR TILBAKE: NFFs dommersjef, her sammen med Kniksen-prisene han har vunnet som toppdommer, etterlyser eksempler på hjemmedømming. Ifølge Kvisvik dømmes det 70-30 i favør hjemmelagene. - 50/50, svarer Pedersen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET
SLÅR TILBAKE: NFFs dommersjef, her sammen med Kniksen-prisene han har vunnet som toppdommer, etterlyser eksempler på hjemmedømming. Ifølge Kvisvik dømmes det 70-30 i favør hjemmelagene. - 50/50, svarer Pedersen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer

- Hvis vi hadde fått en del eksempler, kunne vi ha tatt en faglig diskusjon, er han åpen for.

- Dommere er også mennesker 

Hans standpunkt er at han ikke har opplevd eksempler på hjemmedømming under sine rundreiser på norske tippeligaarenaer i år.

- Men utelukker du at dommere påvirkes av et entusiastisk hjemmepublikum, slik for eksempel Vålerenga-spillerne dro fram som en årsak til at folk burde møte på midtukas hjemmekamp i UEFA-cupen?

- Dommere er også mennesker, som spillerne. Men jeg mener likevel at dommerne dømmer 50-50 og ikke i favør av hjemmelagene. Norske dommere har svært høy integritet. Hvis de drev hjemmedømming, hadde de fort vært ferdig i internasjonal fotball, svarer han.

For ofte opplever han at dommerne blir angrepet verbalt fordi spillere og trenere skulle ønske at regelverket var annerledes.

- Av og til handler det enkelt og greit om at de mener regelverket er feil, uten at de har satt seg inn i regelgrunnlag og fortolkning, forteller han, uten å ville si at kunnskapen er for liten. 

• Si din mening: Har du en liste med eksempler på hjemmedømming?

- Kvisviks kritikk er egosentrisk
- Kvisviks kritikk er egosentrisk
IKKE IMPONERT: Fredrikstads veteran Raymond Kvisvik mener dommerne konsekvent dømmer mer i favør av hjemmelagene i Tippeligaen. Også på Fredrikstad stadion.