Kvitfjell er sikret verdenscup fram til 2020

Befester sin posisjon som en klassiker på herresiden.

INGEN FORANDRINGER: Kvitfjell er sikret verdenscuprenn i både super-G og utfor fram til 2020. Det betyr at nordmenn får se Aksel Lund Svindal på nært hold om de ønsker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
INGEN FORANDRINGER: Kvitfjell er sikret verdenscuprenn i både super-G og utfor fram til 2020. Det betyr at nordmenn får se Aksel Lund Svindal på nært hold om de ønsker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Kvitfjell er sikret verdenscuprenn i både super-G og utfor fram til 2020.

I alpint blir verdenscupkalenderen planlagt for fem år fram i tid. Høstmøtet til det internasjonale skiforbundet (FIS) befestet Kvitfjells posisjon som arrangørsted.

- Kvitfjell befester sin posisjon som en klassiker på herresiden, sier en stolt Kvitfjell-sjef, Svein Mundal.

Til vinteren blir det også parallellstorslalåm i italienske Alta Badia. 32 utøvere får plass i rennet. De fire beste i verdenscupen er sikret plass.

- Det er veldig bra for både Aksel og Kjetil at de fire beste i verdenscupen sammenlagt er kvalifisert til parallellstorslalåmrennet med tanke på kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen. Vi ser at det blir altfor mange runder når utøverne skal kjøre mot hverandre i begge løypene i hver duell. Selvfølgelig kan den ene løypa være raskere enn den andre, men vi er enige om å prøve ut én utslagingsomgang i vinter, forteller medlem av alpinkomiteen i FIS, Kjetil André Aamodt til skiforbundet.no.

Verdenscupfinalene for 2016-2017-sesongen planlegges til Aspen i USA. Neste år er også prøve-OL inne på terminlista, men det er fortsatt usikkerhet om arrangørene i Sør-Korea rekker å bli ferdige med fartsløypene på grunn av utfordringer rundt fredede skogsområder.

Det blir ikke noe byrenn i München til vinteren. Til gjengjeld er det planlagt et byrenn i Stockholm 31. januar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram