HJEMMEBANE: Aksel Lund Svindal får en ekstra sjanse i Kvitfjell i mars, totalt kjøres det tre grener i fartsdisiplinene. Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI
HJEMMEBANE: Aksel Lund Svindal får en ekstra sjanse i Kvitfjell i mars, totalt kjøres det tre grener i fartsdisiplinene. Foto: EPA/CLAUDIO ONORATIVis mer

Kvitfjell får ekstrarenn i super-G

Svindal leder v-cupen i grenen.

Kvitfjell får et ekstrarenn i super-G. Det innebærer at det blir to super-G-renn i OL-arenaen fra 1994 i tillegg til utforrennet, som går lørdag 3. mars.

Aksel Lund Svindal leder super G-cupen, noe som betyr at det er grunn til å stille store forventninger til ham både fredagen og søndagen i Kvitfjell.

Det gjenstår fem super G-renn i verdenscupen, noe som betyr at med full klaff kan Svindal fort være med i kampen om det totale verdenscuptrofeet igjen.

Ved siden av de to super-G-rennene i Kvitfjell, skal det også kjøres to renn i sveitsiske Crans Montana i tillegg til super G-rennet i finalen i Schladming.

Kjetil Jansrud gleder seg også til de to super-G-ene i Kvitfjell, men han har også forhåpninger om å kjøre et godt utforrenn på hjemmebane etter den flotte sjuendeplassen fra helgens renn i Sotsji. Det var karrierebeste i utfor for gudbrandsdølen.

Det har drøyd med å få endelig bestemt hvilke renn som skulle gå i Kvitfjell, men da verdenscupprogrammet gikk etter planen i Sotsji, ble det klart at Kvitfjell skulle få ekstrarenn i super G.

(NTB)