GLEDER SEG: Kjetil Jansrud gleder seg og synes det er supert at det blir et verdenscuprenn ekstra på Kvitfjell. Helst håper han på at det skal bli et utforrenn.
Foto: Geir Olsen / Scanpix
GLEDER SEG: Kjetil Jansrud gleder seg og synes det er supert at det blir et verdenscuprenn ekstra på Kvitfjell. Helst håper han på at det skal bli et utforrenn. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

Kvitfjell sikrer overskudd med ekstrarenn i alpint

Har takket ja etter avlysningen i Garmisch.

Kvitfjell-arrangøren har takket ja til å avvikle et ekstra renn i verdenscupen alpint i mars. Det betyr at overskuddet også er sikret.

På grunn av avlysningen i Garmisch-Partenkirchen i helgen, ble den norske verdenscuparrangøren bedt om å påta seg ytterligere et super-G- eller utforrenn av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Kvitfjell-general Svein Mundal bekrefter overfor NTB at han har takket ja.

- Vi får utgifter på cirka en million kroner mer ved å arrangere et renn ekstra, men inntektene er større. Derfor er dette en vinn-vinn-situasjon for oss både sportslig og økonomisk, sier Mundal til NTB.

Det har vært flere avlysninger i verdenscupen i år, og flere ganger har Mundal og co. i Alpinalliansen på Kvitfjell trodd de skulle få et renn ekstra, men det skjedde ikke før avlysningen i Garmisch-Partenkirchen søndag.

- Vi vet ennå ikke om vi skal arrangere super G eller utfor. Det kan hende det kommer til å gå 14 dager til vi får endelig beskjed om det, men rent arrangementsteknisk spiller det ikke så stor rolle hva det bli, forteller Mundal.

Supert - Dette var en god nyhet å få, og det er helt klart en kjempefordel for oss norske å få kjøre et ekstrarenn på Kvitfjell. For min egen del er det i alle fall helt supert, og mer hjemmebane enn Kvitfjell kan jeg ikke få, sier Kjetil Jansrud til NTB.

Han kommer fra Gudbrandsdalen og kjører for Peer Gynt Alpinklubb. Han har tilbrakt mange timer i Kvitfjell-anlegget og kjenner bakken ut og inn.

- Jo, jeg kjenner bakken godt, og jeg skal ikke nekte for at jeg har veldig god selvtillit når jeg kjører renn i Kvitfjell-anlegget, innrømmer han.

- En helt annen ting er at jeg har fått sving på fartskjøringen min i år. Det har gått mye bedre enn tidligere både i super G og utfor. Derfor gleder jeg meg veldig til å vise meg fram for hjemmepublikummet. Det kommer mange jeg kjenner for å se på, sier Jansrud til NTB.

- Nå er det klart at jeg får en ekstra sjanse på hjemmebane, og dersom jeg kunne velge hvilken disiplin vi skal kjøre på Kvitfjell, så ville jeg valgt utfor, sier han bestemt.

Super G best - Arrangementsteknisk spiller det ikke så stor rolle om vi skal arrangere super G eller utfor, men det ville nok vært litt enklere med to utfor- og ett super G-renn. En helt annen ting er at super G kanskje ville være det beste for våre, for det er jo i den disiplinen vi har fått de beste resultatene denne sesongen, sier Svin Mundal.

Han forteller at finansieringen og TV-sendingen er på plass, men det gjenstår fortsatt noen formaliteter med Infront, selskapet som sitter på de internasjonale rettighetene, før kontraktene kan underskrives.

- Dersom Chamonix må avlyse et utforrenn kommende helg, så blir det helt sikkert utfor hos oss, men dersom utfor går etter planen i Chamonix, er nok sjansen større for at det blir super G, sier Svein Mundal til NTB.

De opprinnelige Kvitfjell-rennene i verdenscupen er utfor (lørdag 3. mars) og super-G (søndag 4. mars).

Ekstrarennet, der disiplinen ennå ikke er avklart, vil gå fredag 2. mars.

(NTB)