Kvitret høyest

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm-Strømsgodset 5-1: - Espen Søgård, du er supergutten vår synger Kanarifansen! - Støtten fra fansen betyr utrolig mye for oss, sier Søgård (21) til Dagbladet.

I det stille og i skyggen av angrepsstjernene Clayton Zane og Magnus Powell har Espen Søgård etablert seg som en sentral spiller på Tippeligaens suksesslag Lillestrøm.

- Espen er prototypen på en LSK-spiller. Han er ydmyk, har flotte holdninger, er ærlig og åpen. I tillegg har han en profesjonell innstilling, sier trener Arne Erlandsen.

- Dommertabbe

I går åpnet han også målfesten på Åråsen.

- På den første scoringen bare dyttet jeg ballen over streken. Det var skikkelig moro, sier Søgård - som selvsagt sprang rett bort til Kanarifansen etter scoringen.

Strømsgodsets spillere mente imidlertid at målet burde vært annullert.

- Det er den største dommertabben jeg har sett, men dommeren er unnskyldt siden han ikke så situasjonen, sir Jostein Flo.

Kihlberg-perle

LSK-spiss Magnus Powell gikk i en duell med Godset-keeper Glenn Arne Hansen.

- Jeg ligger oppå ballen og Powell bare klinket til. Det er utrolig at det ikke ble frispark, sier Hansen.

Etter den omdiskuterte scoringen var det bare ett lag på banen på Åråsen.

Lillestrøm sprudlet og spilte festfotball. De rullet opp det ene vakre angrepet etter det andre.

Magnus Kihlberg scoret dagens vakreste. Espen Søgård la ballen død på 20 meter. Kihlberg klinket den i vinkelen med et kjempeskudd.

Clayton Zane ville også være med på moroa og laget to flotte mål. Det første etter en flott pasning fra Kihlberg. Det andre etter et flott innlegg fra Stian Berget.

Gjennombrudd

Men det var Søgård som var dagens kanarifugl. Her forteller han om sin andre scoring:

- Jeg fikk en stuss fra Torgeir Bjarmann og satte bare hodet til!

Søgård fikk sitt gjennombrudd mot spanske Alaves den niende november i fjor med en scoring. I år har han spilt fra start siden tredje serierunde.

- Det har gått veldig bra for meg i årets sesong. Det har også gått veldig bra for hele laget, og det skyldes først og fremst gode treninger, sier Espen Søgård.

<B>MØLJE:</B> Her dukker Espen Søgård opp og setter inn det viktige førstemålet i en mølje foran Strømsgodset-målet etter at Magnus Powell har vunnet ballen fra en liggende Godset-keeper Glenn Arne Hansen.