Kvittet seg med hjertesyk basketstjerne

Bulls-spilleren nektet DNA-test.

(Dagbladet.no:) NBA-klubben Chicago Bulls har byttet Eddy Curry (22) til New York Knicks etter at han nektet å gjennomføre en DNA-test for å sjekke hjertet.

Curry scoret i snitt mer enn 16 poeng per kamp for Bulls forrige sesong, før uregelmessig hjerterytme førte til at han mistet de 13 siste kampene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Klubben krevde derfor at han skulle gjennomgå en DNA-test, for å se om han hadde en livstruende hjertefeil, men det ønsket han ikke.

- Dette har vært en svært ukomfortabel situasjon. Jeg ville aldri sendt en spiller på gulvet i en Chicago Bulls-drakt hvis jeg ikke hadde gjort alt som sto i min makt for å finne ut all informasjon som er tilgjengelig, sier klubbens visepresident John Paxson.

- Du kan diskutere genetisk testing til du blir blå i ansiktet, men etter det jeg vet kunne en slik test hjulpet oss med å bestemme oss for den beste veien å gå, sier han.

Bulls tilbød Curry 2,6 millioner kroner i året de neste 50 åra, dersom en hjertefeil ble avslørt.

- Vår intensjon i denne prosessen var å vise ham at vi bryr oss om ham og er bekymret for ham, sier Paxson.

Flere spillere skal ha vært involvert i byttehandelen, men ingen av klubbene vil gå ut med navn før en pressekonferanse i kveld, norsk tid.

TIL NEW YORK: Eddy Curry skal spille for Knicks, etter at han ikke ville gjennomføre en DNA-test i Bulls. Foto: REUTERS
TIL NEW YORK: Eddy Curry skal spille for Knicks, etter at han ikke ville gjennomføre en DNA-test i Bulls. Foto: REUTERS Vis mer
SOLID: Curry har scoret 3414 poeng for Bulls på fire sesonger, og har hatt en jevn stigning. Den siste sesongen scoret han over 16 i snitt per kamp.