Kwarasey ble MLS-mester

En sjokkstart med to tidlige scoringer gjorde utslaget da Portland Timbers ble MLS-mester med 2-1-seier over Columbus Crew i finalen søndag.

MESTER: Oslogutten Adam Larsen Kwarasey ble søndag kveld MLS-mester med sin amerikanske klubb Portland Timbers, som slo Clombus Crew 2-1 i finalen. Foto: Trevor Ruszkowksi / USA TODAY Sports / NTB Scanpix
MESTER: Oslogutten Adam Larsen Kwarasey ble søndag kveld MLS-mester med sin amerikanske klubb Portland Timbers, som slo Clombus Crew 2-1 i finalen. Foto: Trevor Ruszkowksi / USA TODAY Sports / NTB ScanpixVis mer

Diego Valeri scoret etter et halvt minutt, og Rodney Wallace doblet ledelsen i det 7. minutt. Adam Larsen Kwarasey i gjestenes mål gjorde en feil forut for Kei Kamaras redusering i det 18. minutt, men deretter stengte han målet.

Oslogutten, som er landslagsmann for Ghana, er dermed MLS-mester i sin første sesong som USA-proff. Timbers var nytt lag i ligaen i 2011, kvalifiserte seg for sluttspillet for første gang i 2013, og i år ble laget mester.

Tidligere utgaver av Portland Timbers har spilt i NASL og USL, men uten noen gang å vinne en tittel.

Kjempetabbe Kampen fikk en fryktelig start for hjemmelaget og keeper Steve Clark. Han fikk en dårlig førsteberøring på et tilbakespill, sleivet ballen og så Valeri takle den i mål. Da var det spilt bare 27 sekunder.

Seks minutter senere fikk Wallace løpe alene inn foran mål og stupheade et innlegg fra Lucas Melano i nettet. Crew-spillerne hevdet forgjeves at ballen hadde vært ute av spill i forspillet.

Crew tente et håp blant hjemmefansen da Kwarasey misset helt med et forsøk på utboksing i det 18. minutt. Han falt over ballen, men greide ikke å gripe den. Kamara klarte å få tak i den, vendte og skjøt i mål.

Fortjent Crew jaget forgjeves utligningen, men det var Timbers som kom til de største sjansene.

En halvtime før slutt var Timbers veldig nær å punktere kampen etter et hjørnespark, men ballen ble reddet på streken og traff deretter både tverrliggeren og stolpen før den ble klarert.

I det 71. minutt nikket Fanendo Adi i stolpen, og returen traff Clark i brystet og spratt ut. Ti minutter senere reddet Clark da Nat Borches nikket fra kloss hold.

Da dommeren blåste av, kunne Kwarasey og hans lagkamerater feire en helt fortjent seier.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram