Kwarasey vraket i Ghana-troppen: - Forsterker bare det jeg har sagt

Langet ut mot landslagsledelsen etter VM.

VRAKET: Adam Larsen Kwarasey er vraket av Ghana. Her i aksjon mot USA i sommerens VM. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
VRAKET: Adam Larsen Kwarasey er vraket av Ghana. Her i aksjon mot USA i sommerens VM. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZAVis mer

Adam Larsen Kwarasey var ikke med da Ghanas landslagssjef Akwasi Appiah tirsdag tok ut troppen som skal spille kvalifisering til afrikamesterskapet i fotball, melder Nettavisen.

Strømsgodset-keeperen kom til VM-sluttspillet i Brasil som Ghanas førstevalg og spilte den første gruppekampen mot USA. Etter 2-2-kampen ble han vraket, og nå er han helt ute av troppen.

Etter VM gikk Kwarasey hardt ut mot landslagsledelsen i et intervju med VG.

- Jeg har ikke gitt beskjed om at jeg vil ta pause fra landslaget, men for meg er det ingen krise at jeg ikke blir tatt ut, sier Kwarasey til Nettavisen.

Han angrer ikke sine uttalelser etter VM.

- Det var ingen som truet meg til å si noe. Jeg sa det jeg følte om det jeg opplevde under VM. Tåler de ikke det, er det ikke mitt problem, sier han.

Han påpeker at de andre keeperne i VM-troppen nå er utenfor sesong.

- At jeg likevel ikke blir tatt ut, forsterker bare det jeg har sagt.

Kwarasey støttet Sulley Muntari og Kevin-Prince Boateng, som ble sendt hjem fra VM for dårlig oppførsel. Muntari slo blant annet til et medlem av støtteapparatet.

- Jeg tror det jeg sa ble misforstått av enkelte. Det skjedde ting der som ikke var bra. Når jeg sa at jeg støtter dem, mener jeg at alle har sin grense. De ble presset til sin grense og sto opp for seg selv og resten av laget. Det respekterer og støtter jeg, sier Kwarasey til Nettavisen.

Muntari og Boateng er utestengt fra landslaget på ubestemt tid. Heller ikke Michael Essien, som også havnet i konflikt med landslagsledelsen, er tatt ut til kvalifiseringskampene mot Uganda og Togo.

(NTB)