TIDLIGERE MESTERE: Michal Kwiatkowski og Peter Sagan er to av fire tidligere verdensmestere på start i Bergen. De to er blant de største favorittene også i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TIDLIGERE MESTERE: Michal Kwiatkowski og Peter Sagan er to av fire tidligere verdensmestere på start i Bergen. De to er blant de største favorittene også i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

VM i Bergen:

Kwiatkowski klar til å kjempe: - Håper jeg har beina

Må leve med favorittstempel.

RONG/BERGEN (procycling.no): Michal Kwiatkowski er blant de største favorittene til å vinne VM i Bergen.

Før start i Rong møtte procycling.no polakken. Med seier i både Milano-Sanremo og Amstel Gold Race i år, er det ikke rart at Sky-rytteren stadig nevnes som en mann å se opp for.

- Du kommer som en av de store favorittene. Hvordan ser du på dine sjanser?

- Sesongen har vært lang. Jeg har hatt noen gode resultater, men det er helt annerledes nå med tanke på formen, og folk har forskjellig motivasjon. Jeg er motivert, så jeg håper at jeg har beina til å være blant favorittene ved slutten av rittet. Før rittet snakket alle om de store, med blant andre meg og Sagan, men ved slutten av rittet er det en helt annen historie, sier verdensmesteren fra 2014 til procycling.no.

Kwiatkowski er også blant dem som har lagt merke til folkefesten bergenspublikummet har vartet opp med.

- Vi er i hvert fall motiverte, og landslaget er her for å kjempe i toppen. Det blir spennende å se – været er fint, og publikum er fantastiske utfra hva jeg har sett. Løypen ser ut til å være veldig hard utfra det jeg har sett på U23 og damerittet. La oss håpe at vi kan kjempe for seier.

- Vi må være smarte

Det polske laget består av seks ryttere, og Kwiatkowski er en rytter som enten må spurte fra en mindre gruppe, eller kjøre solo. I en massespurt mot flere av de raskeste i verden blir han fort barnemat.

- Det er en gjeng med veldig sterke spurtere her som kan henge med over klatringene, så de må prøve å holde det hele samlet. Så klart, vi er motiverte, men vi har ikke ni ryttere til å kontrollere rittet. Vi må være smarte. Vi må se litt på hva de store nasjonene gjør underveis, forklarer Kwiato.

- Hvem er de største utfordrerne i dag?

- Det er en stor gruppe favoritter, men Peter Sagan er selvsagt lysten på å forsvare tittelen, og Kristoff og Boasson Hagen er også veldig motiverte på hjemmebane.