- JUKS: Michael Rasmussen mener en dansk journalist har jukset for å slå konkurrentene på tid. Nå er han sinna. Foto: AFP / HENNING BAGGER / SCANPIX DENMARK / DENMARK OUT / NTB Scanpix
- JUKS: Michael Rasmussen mener en dansk journalist har jukset for å slå konkurrentene på tid. Nå er han sinna. Foto: AFP / HENNING BAGGER / SCANPIX DENMARK / DENMARK OUT / NTB ScanpixVis mer

Kyllingen beskylder journalist for tyveri

Rasende Michael Rasmussen.

(Dagbladet): 6. november, altså onsdag til uka, kommer Michael Rasmussens bok «Gul feber» i danske bokhandler. I boka skriver «Kyllingen» om sitt 12 år lange dopingjuks, fra 1998 til 2010.

Flere avsløringer Allerede denne uka dukket de første avsløringene fra boka opp i dansk presse. Rasmussen skriver blant annet at landsmannen Nicki Sørensen gravde ned dopingmidler i hagen, at Saxobank-sjef Bjarne Riis visste at han dopet seg, at han selv lærte norstættede Ryder Hesjedal å bruke EPO og at han ble tatt for juks under Tour de France i 2005, men at han fikk lov til å fortsette rittet.

I dag er imidlertid «Kyllingen» og forlaget hans People's Press skikkelig forbanna. De anklager nemlig en journalist i den danske avisa BT for å ha stjålet boka før slippdatoen.

- Grov beskyldning - Også i journalistenes verden gjelder det om å komme først for enhver pris, også ved å bryte underskrevne avtaler og klausuler. En ussel tyv jobber i BTs sportsredaksjon, skriver Michael Rasmussen på sin Facebook-profil.

BTs sjefredaktør Olav Skaaning Andersen avviser beskyldningen som «grov».

- I BT har vi lenge arbeidet med å få tak i boken om Michael Rasmussen fordi den inneholder nyheter som vi mener er viktige å få fram i offentligheten. Tirsdag fikk en av våre journalister tak i boka fra en ikke navngitt kilde, sier han ifølge Ekstra Bladet.

• Ifølge samme avis ble innlegget med beskyldninger om tyveri slettet fra Rasmussens Facebook-profil i ettermiddag.