SLIPPER Å LYVE MER: Michael Rasmussen inviterte pressen for å fortelle at han har dopet seg som syklist.  Foto: ANP KOEN VAN WEEL / NTB SCANPIX
SLIPPER Å LYVE MER: Michael Rasmussen inviterte pressen for å fortelle at han har dopet seg som syklist. Foto: ANP KOEN VAN WEEL / NTB SCANPIXVis mer

Kyllingen brukte samme dopcocktail som Lance

Innrømmer doping i 12 år.

(Dagbladet): Lance Armstrong kom med sin innrømmelse hos hos Oprah for to uker siden. Han var dopet under hver eneste av de sju Tour de France-seirene.

«EPO? Ja. Blodoverføringer? Ja. Veksthormoner? Ja» svarte Lance Armstrong.  Amerikaneren innrømmet også bruk av kortison og steroider.

EPO og hormoner I dag var det danske Michael Rasmussen (37) sin tur til å legge kortene på bordet, sammen med sitt profflag ChristinaWatches/Onfone, på en pressekonferanse i Herning.

Syklisten ved tilnavn «Kyllingen» kom med innrømmelser som var ganske like Armstrongs i omfang og stofftyper.

- Jeg har selv brukt blant annet EPO, veksthormoner, testosteron, insulin, kortison og blodoverføringer, sier Rasmussen ifølge Dansk Radio.

På pressekonferansen  kom det fram at Rasmussen legger opp på flekken, og har inngått et samarbeid med det danske antidopingbyrået.

- Jeg er klar over at jeg har løyet og lurt folk. Men jeg er klar for å ta straffen for det. Dette har vært en vanskelig periode for meg og min familie, så jeg er nå en lettet mann, sier Rasmussen.

Dopet seg i 12 år Ifølge hans lag har Rasmussen innrømmet å ha brukt doping fram til han skrev under for dem i 2010, i tolv år.

-  Michael Rasmussen har været dopet uten vesentlige pauser i perioden 1998 til våren 2010, sier Claus Hembo i profflaget.

LEDET TOUR DE FRANCE: Michael Rasmussen ble felt av meldeplikten da han var på vei mot en sammenlagtseier i Tour de France i 2007. Foto: AP  / Christophe Ena / NTB SCANPIX
LEDET TOUR DE FRANCE: Michael Rasmussen ble felt av meldeplikten da han var på vei mot en sammenlagtseier i Tour de France i 2007. Foto: AP / Christophe Ena / NTB SCANPIX Vis mer

Han har aldri testet positivt for doping, men ble kastet ut av Tour de France i 2007 for brudd på meldeplikten. Da syklet han med gul trøye motsatte seg utestengelsen kraftig.

Nå er Kyllingen langt mer ydmyk, og framstår som en angrende synder.

- Når jeg går fra dette møtet vil det være med lettelse. Jeg skal ikke sitte og lyve lenger, og det er jeg glad for. Jeg vil gjerne si takk for mange gode år i sykkelsporten.

Får direktørjobb Christina Hembo ChristinaWatches/Onfone sier at laget satser videre uten Rasmussen, som er påtenkt en direktørrolle når han har ferdigsonet den kommende dopingstraffen.

- Michael Rasmussen har tilbudt antidopingmyndighetene å fortelle alt det han har opplevd i sykkesporten. Det støtter vi. Michael Rasmussen kan være nøkkelen til å få et oppgjør med fortiden. Vi satser med - og har alltid satset med - et rent sykkellag, sier Hembo.