«Kyllingen» har fått sin straff

Rasmussen ilagt to års karantene.

Den danske sykkelrytteren Michael Rasmussen er utestengt i to år av Monacos Sykkelforbund for brudd på dopingbestemmelsene.

Hans sykkellisens er registrert i Monaco. Det er nettstedet cyclingnews.com som skriver dette etter å ha snakket med Rasmussens manager Moreno Nicoletti.

Monacos Sykkelforbund skal ha dømt Rasmussen til toårs utestengelse fordi han løy om hvor han hadde vært i forkant av fjorårets Tour de France. Han påsto at han hadde vært i Mexico, men ble observert i de italienske alpene. Det var et klart brudd på dopingbestemmelsene.

Utestengelsen vil etter all sannsynlighet få tilbakevirkende kraft slik at den vil gjelde fra dagen Rasmussen trakk seg fra Touren den 25. juli i fjor.

Rasmussen har i alt misset tre dopingkontroller i løpet av ett og ett halvt år. To fra det danske sykkelforbundet og en fra det internasjonale sykkelforbundet.

Michael Rasmussen vil ikke kommentere saken overfor Ritzau.

(NTB)

UTESTENGT: Michael Rasmussen saksøkte sykkellaget Rabobank etter at de kastet ham ut etter dophistoriene under fjorårets Tour de France. Nå har han også blitt straffet av sykkelforbundet i Monaco. Foto: EPA/SCANPIX
UTESTENGT: Michael Rasmussen saksøkte sykkellaget Rabobank etter at de kastet ham ut etter dophistoriene under fjorårets Tour de France. Nå har han også blitt straffet av sykkelforbundet i Monaco. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
«Kyllingen» har fått sin straff