KASTET UT: Michael Rasmussen føler dyp urett over at han ble fratatt sjansen til å fullføre Tour de France i 2007, med gul trøye. Foto: AFP/ JOEL SAGET
KASTET UT: Michael Rasmussen føler dyp urett over at han ble fratatt sjansen til å fullføre Tour de France i 2007, med gul trøye. Foto: AFP/ JOEL SAGETVis mer

Kyllingen krever 44 millioner

Trekker sitt gamle tour-lag for retten.

(Dagbladet): I 2007 ble Michael Ramussen kastet ut av Tour de France, som gul trøye-holder.

Dansken med tilnavnet «Kyllingen» ble seinere utestengt i to år, for brudd på meldeplikten.

Proffsyklisten har hele tiden stått på at han aldri dopet seg, han har bare innrømmet løgn om hvor han oppholdt seg før hans hittil siste Tour de France.

Nå krever han nesten 44 millioner norske kroner, som erstatning, skriver blant andre B.T. og Ekstrabladet.

Mistet euro-millioner Summen er det Rasmussen mener han er påført som i økonomisk tap etter at han ble sparket ut av nederlandske Rabobank. Saken mot Rabobank kommer opp i september eller oktober, opplyser syklistens advokat.

- Min kontrakt med laget løp fram til utgangen av 2007. Dessuten gikk jeg glipp av en inntekt på 300 000 euro for allerede underskrevne kontrakter på gateløp og sponsorer. Bare på den kontonen mangler det 1,1 millioner euro, sier Rasmussen til den nederlandske avisa De Telegraaf.

Regnestykket slår fast at han mistet en tour-seier da han måtte bryte som leder i gult. Tidliger har han uttalt at det ville vært enkelt.

- Jeg kan nå bevise hva den hele konsekvensen av sparkingen kom på. Som Tour-vinner kunne jeg skrevet under avtale for flere år på flere millioner euro, sier Rasmussen.

Han er allerede tilkjent omlag seks millioner kroner fra en rett i Utrech for tre år siden, summen han må ut med for å kunne konkurrere igjen. Saken fra 2008 ble anket og kommer nå opp igjen.

- Jeg vant første omgang, men dommeren hadde etter vår oppfatning beregnet feil, sier Rasmussen.

Holder med Contador Klatreeksperten har gjort comeback etter utestengelsen, men er ikke med i årets Tour de France.

Før start i årets franske etapperitt gikk Rasmussen ut med klar støtte til dopingmistenkte Alberto Contador. Dansken mener samtidig at spanieren er den desidert beste rytteren i år.

- Contador er den suverent beste, og det kommer han til å vise klart og tydelig på de fire etappene som går i mål på en fjelltopp, sa Rasmussen.

NY SAK: Rasmussen var ikke fornøyd med erstatningen han ble tilkjent i 2008. Foto: REUTERS/Paul Vreeker
NY SAK: Rasmussen var ikke fornøyd med erstatningen han ble tilkjent i 2008. Foto: REUTERS/Paul Vreeker Vis mer