Kyllingen la et råttent egg på direkten

Bevisene slo uheldig ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Blodverdi-bevisene Michael Rasmussen la fram for å renvaske seg selv torsdag, tolkes av eksperter som sterke antydninger til dopingmisbruk.

Syklisten med kallenavnet «Kyllingen», innrømmet først å ha bløffet om hvor han oppholdt seg i ukene før Tour de France. Det kostet dansken seieren i rittet, jobben i Rabobank og tidenes ripe i lakken.

For å bevise at han var ren for doping under selve rittet, la Rasmussen fram blodverdiene fra prøver tatt under Tour de France.

Tallene fikk danske og tyske dopingeksperter til å rynke på nesen.

Rasmussens hematokrittverdier (prosentvis antall røde blodlegemer) var 40,3 da rittet startet 5. juli og 43,1 midtveis (17. juli). Dagen før han ble sendt hjem i skam (24. juli) var verdien steget til 43,9.

Normalt vil hematokrittverdien synke i perioder med hard fysisk aktivitet.

- Når man ser verdiene stige i løpet av et slikt ritt, er det en smule mistenkelig. Muligheten for at blodet er manipulert er stor, men det lar seg ikke bevise. Fysiologiske forklaringer som oppkast og diaré kan også være en forklaring, sier den tyske professoren Walter Schmidt til Jyllands-Posten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer