«Kyllingen» må betale 4,9 mill. til Rabobank

Michael Rasmussen tapte i retten.

TAPTE I RETTEN: Michael Rasmussen må ut med 4.9 millioner til sin tidligere arbeidsgiver. Her fra Tour de France i 2007, hvor han senere ble trukket fra rittet fra rittet av Rabobank. AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
TAPTE I RETTEN: Michael Rasmussen må ut med 4.9 millioner til sin tidligere arbeidsgiver. Her fra Tour de France i 2007, hvor han senere ble trukket fra rittet fra rittet av Rabobank. AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

Den danske sykkelrytteren Michael Rasmussen må ut med 4,9 millioner danske kroner til Rabobank etter å ha tapt et erstatningssøksmål.

Avgjørelsen i retten falt tirsdag. Rasmussen må betale sitt tidligere sykkellag 579.000 euro, men sakskostnader kommer i tillegg, slik at det samlede beløpet dansken må ut med blir på 663.000 euro.

- Jeg kan bekrefte at det er sant det nederlandske medier melder. Derfor har jeg akkurat fortalt Rasmussen at rettsavgjørelsen var negativ sett fra hans side, sier advokat André Brantjes til Ekstra Bladet.

Det er Brantjes som representerer Rasmussen i denne saken.

- Retten slår i sin kjennelse fast at Rabobank hadde full rett til å gi Michael Rasmussen sparken i juni. Nå skal vi sette oss ned og gå gjennom saken på en skikkelig måte, for å se om det er noe vi kan gjøre.

- Rasmussen er selvsagt sjokkert over dette utfallet, og det er jeg også, sier advokaten.

Ord mot ord
Saken handler om at Rasmussen krever erstatning fra Rabobank etter at laget trakk ham fra Tour de France i 2007, da han lå an til å vinne hele rittet. Det var danskens feilaktige opplysninger om hvor han befant seg i forkant av Touren som fikk nederlenderne til å trekke ham fra rittet.

Rasmussen har senere hevdet at Rabobank-ledelsen kjente til at han befant seg i Italia og ikke i Mexico som han hadde anført.

I 2008 ble Rasmussen tilkjent 5,2 millioner kroner i erstatning fra Rabobank i en nederlandsk rett, men begge parter anket denne avgjørelsen etter at Rasmussen i utgangspunktet hadde krevd 40 millioner kroner i erstatning fra sin tidligere arbeidsgiver.

(NTB)