«Kyllingen» saksøker Rabobank

- Skal sette en stopper for løgnene.

Michael Rasmussen har engasjert et knippe advokater i forsøk på å riste et millionbeløp ut av sin tidligere arbeidsgiver Rabobank.

Rasmussen ble kastet ut av årets Tour de France og fikk sparken fra Rabobank med den begrunnelse at han hadde løyet om hvor han befant seg dagene før etapperittet.

«Kyllingen» hevder imidlertid at lagledelsen i det nederlandske laget hadde full kontroll på hvor han befant seg, og at han derfor fikk sparken på feil grunnlag.

Nå blir det rettssak.

- Under rettssaken vil ikke de nederlandske laglederne kunne lyve om deres kjennskap til detaljene i saken. Det har de så langt lyktes med, men det skal vi sette en stopper for, sa Rasmussens danske advokat Karoly Nemeth.

Rasmussen håper å kunne bevise at Rabobank-lederne visste han ikke befant seg i Mexico, og at han derfor har rett til en erstatning fra profflaget.

(NTB)

GIR SEG IKKE: Michael Rasmussen nekter å gi opp kampen for å renvaske seg etter dopingbeskyldningene. Her fra den tiden han fortsatt var Rabobank-rytter. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
GIR SEG IKKE: Michael Rasmussen nekter å gi opp kampen for å renvaske seg etter dopingbeskyldningene. Her fra den tiden han fortsatt var Rabobank-rytter. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX Vis mer