Kyllingen skulle ikke engang ha startet Tour de France

Taus om knusende rapport.

Rabobank-ledelsen skulle ikke ha tillatt Michael Rasmussen å stille opp i Tour de France i det hele tatt i sommer.

En uavhengig undersøkelse har sett på omstendighetene rundt Michael Rasmussen og hans avskjed fra Rabobank-laget, og en av konklusjonene er at dansken ble sparket for sent.

- Med hensikt unngått dopingkontrollene

Etter at det var reist sterke dopingbeskyldninger mot dansken ble han sparket fra laget og tatt ut av rittet fire dager før det hele var over på paradegaten Champs Elysees. Da kjørte dansken i det gule ledertrøya.

Komiteen som har undersøkt saken har hatt den tidligere politisjefen Peter Vogelzang som leder.

«Det virker som om Rasmussen med hensikt har forsøkt å unngå dopingkontrollene», skriver komiteen i sin sluttrapport.

Det mer enn antydet at Rabobank-ledelsen satt på nok informasjon til å kunne nektet Rasmussen å starte i Tour de France i det hele tatt.

Rasmussen innrømmet i forrige uke at han ikke hadde snakket sant da han påsto at han var i Mexico mens dopingjegerne prøvde å finne ham i Europa.

FORTSATT AKTIV: Michael Rasmussen har stilt opp i flere sykkelritt etter Tour de France. Men han skulle ha vært sparket ut av Rabobank allerede før den tid, fastslås det i en uavhengig rapport. Foto: GEERT VANDEN WIJNGAERT/AP/SCANPIX
FORTSATT AKTIV: Michael Rasmussen har stilt opp i flere sykkelritt etter Tour de France. Men han skulle ha vært sparket ut av Rabobank allerede før den tid, fastslås det i en uavhengig rapport. Foto: GEERT VANDEN WIJNGAERT/AP/SCANPIX Vis mer

Han sa imidlertid at Rabobank-ledelsen kjente til dette, for han var jevnlig i kontakt med folk i støtteapparatet rundt sykkellaget.

Taus Rasmussen

Michael Rasmussen var taus etter å ha lest den drepende Vogelzang-rapporten.

Rapporten sier til og med at dansken ikke burde ha kjørt sommerens Tour de France i det hele tatt. Vogelzang-rapporten konkluderer, blant annet, med at dansken ble sparket for sent.

- Jeg har ingen kommentarer til denne rapporten, og det kommer jeg heller ikke å ha før onsdag, sa Michael Rasmussen til Ritzau Byrå mandag.

Han begrunner sin taushet med at han gjerne vil ha god tid til å sette seg ordentlig inn i rapportens innhold og konklusjoner.

Rasmussen skal også ha et møte med Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sammen med sin advokat før han vil uttale seg om Vogelzang-rapporten.

(NTB)

BURDE MICHAEL RASMUSSEN HA STARTET TOUR DE FRANCE? Nei, konkluderes det langt på vei i en uavhengig rapport som ble presentert i dag. Bildet viser den nederlandske olympiasjefen Peter Vogelzang (i midten) i Vogelzang-komiteen, Rabobanks pressesjef Raymond Salet (t.v.) og styremedlem i Rabobank, Piet van Schijndel.