<strong>KORTENE PÅ BORDET:</strong> Michael Rasmussen var akkurat så tilsmusset som de fleste trodde. Foto: Jerry lampen / AFP / NTB Scanpix
KORTENE PÅ BORDET: Michael Rasmussen var akkurat så tilsmusset som de fleste trodde. Foto: Jerry lampen / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- «Kyllingen» var presset opp i et hjørne

Kvålsvoll og Kaggestad er ikke overrasket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Dopet seg i 12 år: Rasmussen legger opp og samarbeider med dopingjegerne

(Dagbladet): - Det virker som det er veldig i tiden å stå fram og fortelle om gamle synder.

Slik er Atle Kvålsvolls meget presise oppsummering etter at den danske toppsyklisten Michael Rasmussen i dag ble nestemann ut i føljetongen «juksemakere på sykkelsetet som legger kortene på bordet».

«Kyllingen» ble kastet ut av Tour de France i 2007 og dømt for brudd på meldeplikten samme år, men har hele tiden hevdet sin uskyld. Under en pressekonferanse i Herning i dag skriftet han i reneste Lance Armstrong-stil og innrømmet omfattende dopingbruk i perioden 1998 til 2010.

- Jeg brukte EPO
- Jeg har selv brukt blant annet EPO, veksthormoner, testosteron, insulin, kortison og blodoverføringer, sier Rasmussen

- Jeg er klar over at jeg har løyet og lurt folk. men jeg er klar for å ta straffen for det, sa Rasmussen, og forkynte at han nå legger opp på dagen.

Å si at sykkelverdenen reagerer med sjokk, vil være en stor overdrivelse.

<strong>IKKE OVERRASKET:</strong> Atle Kvålsvoll. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE OVERRASKET: Atle Kvålsvoll. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Man tar det jo snart med et skuldetrekk. Og at «Kyllingen» var dopa, har vært så åpenbart at jeg ikke kan si det er overraskende, sier den tidligere toppsyklisten Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

- Finnes en viss ærlighet - Hvordan reagerer du?

- Det virker som det er veldig i tiden å stå fram og fortelle om gamle synder. Det som kommer fram er selvfølgelig ikke bra for sykkelsporten. Men samtidig er det bra i den forstand at jeg tror det er nødvendig for at sporten skal få lagt dette bak seg og kommet videre. Og det viser at det kanskje finnes en viss ærlighet i disse karene, tross alt.

- Rasmussen har syklet for en lang rekke lag, deriblant under Bjarne Riis i CSC. Hvordan påvirker dette troverdigheten til Riis?

- Hver gang en utøver står fram og forteller om dopingbruk, svekker det selvfølgelig også troverdigheten til ledelsen i lagene utøveren har vært i mens jukset har pågått, fastslår Kvålsvoll.
 
- En formalitet En annen tidligere toppsyklist, Mads Kaggestad, mener «Kyllingen» ikke lenger hadde noe valg.

Rasmussens tidligere lagkamerat i Rabobank, Thomas Dekker, sa i forrige uke at han vil hjelpe dopingjegere til å avsløre andre Rababank-ryttere. Dekker ble selv tatt for EPO-bruk i 2007.

- Det er verdens minst sjokkerende nyhet. Rasmussen var presset inn i et hjørne, sier Kaggestad om danskens innrømmelse.

<strong>IKKE OVERRASKET:</strong> Mads Kaggestad. FOTO: Torbjørn Berg
IKKE OVERRASKET: Mads Kaggestad. FOTO: Torbjørn Berg Vis mer

- Innrømmelsen er bare en ren formalitet. Men det er bra at sannheten kommer frem, og at man får et bilde av omfanget, sånn at man kan få ryddet opp, sier Kaggestad.

Michael Rasmussen

Klengenavn: Kyllingen fra Tølløse.
Født: 1. juni 1974.
Høyde/vekt: 1,74 m/59 kg.
Yrke: Syklist.
Profflag:
1995—1996: Scott International (mountainbike)
1997—1998: Trek-Volkswagen (mountainbike)
1999: Gary Fisher (mountainbike)
2000—2001: Haro-Lee (mountainbike)
2001: Dungarees (mountainbike)
2002: CSC-Tiscali (landevei)
2003—2007: Rabobank (landevei)
2009: Tecos Guadalajara (landevei)
2010: Miche (landevei)
2011-2013: Christina Watches-Onfone (landevei)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer