Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kynisk, rått og proft

FRODE JOHNSEN

er en av de mest fysiske spillerne du finner i norsk fotball. Mot Brann var han også en av de mest kyniske. Straffesparket Johnsen overspilte seg til etter 17 minutter, kan symbolisere det litt råere og mer hardkokte preget Rosenborg har fått under Åge Hareides ledelse.

Hadde Nils Arne Eggen stått på sidelinja, så hadde også Frode Johnsen stått på beina.

OG HADDE

straffesituasjonen oppstått etter at Rosenborg hadde fått et par måls overvekt, så hadde han antakelig stått, da også.

Bortsett fra at det ser fryktelig tåpelig ut når veltrente voksne menn ramler på den måten, så skal ikke Johnsen kritiseres for at han utnytter de mulighetene som ligger i fotballens uskrevne regelverk.

DET ER NETTOPP

mye av denne kynismen og hensynsløsheten Rosenborg møter i Champions League-sammenheng - og som mange av oss har etterlyst mer av fra Rosenborgs side. Ikke bare i form av litt usympatisk ramling i feltet, men kanskje mest i form av en råere og mer systematisk defensiv jobbing.

Forhåpentlig vil denne holdningen etter hvert bidra til at Rosenborg løfter seg et hakk når de skal ut i internasjonale kamper igjen.

I GÅR BIDRO

den først og fremst til å ødelegge mesteparten av den sunne optimismen Brann hadde klart å mobilisere til denne kampen - personifisert av mannen som muligens var borti foten til Johnsen i straffesituasjonen:Martin Knudsen.

I serieåpningen mot Lyn var han direkte svak. Et tidel for sein både i oppspillene og i nærkampene. Han fikk 2 på Dagbladets poengbørs: Benken venter. Men trener Mons Ivar Mjelde valgte å forlenge ventetida med 90 minutter - og vi skjønte hvorfor. Knudsen stilte i en renovert utgave. Kvikkere i kroppen, tryggere med ballen og mer resolutt i duellene.

INNTIL HAN STAKK

ut foten mot luringen Frode Johnsen - og bittert fikk erfare den store, lille forskjellen på to fotballverdener.

Den på toppen av tabellen - med øynene åpne mot de største arenaene i Europa. Og den i nedrykksstriden - med øynene lukket mot landets 1. divisjonsarenaer.

ROSENBORG VAR

gode i går, men slett ikke så gode som resultatet tilsier. Men de var uhyre effektive. Fordi de har to-tre avsluttere i ypperste nasjonale klasse, men også fordi Brann langt på vei inviterte dem til å være det.

Det er fokusert mye på Branns effektivitetsproblemer framover på banen i det siste. I går var den manglende effektiviteten i forsvar et minst like stort problem.

RIKTIG NOK

var flere av Rosenborgs scoringer av den praktfulle sorten som ville gått inn på alle norske tippeligaforsvar, men det var minst et par for mange av dem. Brann gjorde grove personlige feil i eget forsvar. Enten i form av for løs markering, kommunikajonssvikt eller regelrett slurv. Sjanseantallet forteller også en hel del om kampbildet: 8- 8.

Det er et tall som faktisk er en god trøst for Brann. Og en beskjed til Rosenborg om at det er langt igjen før den defensive biten holder Champions League-nivå.

TØFFE KARER: Frode Johnsen og Azar Karadas er to av de tøffeste gutta i norsk toppfotball. To av de beste og mest effektive også.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media